Metin Külünk: AK Parti sokağa kulak vermeli

Metin Külünk: AK Parti sokağa kulak vermeli
AK Parti eski Milletvekili Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güçlü liderliğinin Anadolu'da ciddi karşılık bulduğunu belirterek, “CHP tabanı da dillendirmese de sayın Cumhurbaşkanımıza güveniyor” dedi. AK Parti'ye de uyarılarda bulunan Külünk, sokağın eleştirilerine doğru cevap verilmesi gerektiğini söyledi

AK Parti'nin önemli isimlerinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın arkadaşı Metin Külünk, Mehmet Mert'e konuştu. Pandemi süreci ve dünyanın geldiği durumu değerlendiren Külünk, İslam dünyasının 400 yıldan beri aklının dondurulduğunu belirtti. Külünk, “400 yıllık bilim tarihinde yokuz. Hiçbir yerde yokuz. Uzay bilimleri dersini kaldırırsan, astronomi dersini kaldırırsan; fizik ve kimya mühendisliklerini en atıl eğitim dalı sayarsan, felsefeyi yok sayarsan olur mu? Olmaz. Ondan sonra sen seyredersin. Adam akıllı telefona bir dünya sıkıştırır. Sen de telefonun markasını konuşursun” eleştirisinde bulundu. Külünk, Türkiye'nin son yıllarda önemli bir ivme yakaladığını söyledi.

CHP TABANI DA CUMHURBAŞKANI'NA GÜVENİYOR
Milletin Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinde ittifak ettiğini dile getiren Külünk, “CHP tabanı da dillendirmese de sayın Cumhurbaşkanımıza güveniyor. Erdoğan'ın riskleri taşıyabilme kabiliyetinin benzerini üstlenecek birini görmüyor” dedi. AK Partinin bundan sonraki başarısını parti içindeki değişimin belirleyeceğini belirten Külünk, “Eğer sokağın eleştirilerine doğru cevap verirse; sandıktan beklediği güçte çıkması çok güçlü ihtimal. Ancak eğer sokağın tavrına cevap verilmezse...” diyerek açık kapı bıraktı. CHP'li belediye başkanlarını değerlendiren Külünk, “İçlerinde belediye başkanı olarak seçildiğini fark eden tek kişi var o da; Mansur Yavaş” yorumunu yaptı.

Mehmet Mert'in Metin Külünk ile gerçekleştirdiği röportajın tamamını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum