Metro hattı için kampanya: Lütfen imzala!

Metro hattı için kampanya: Lütfen imzala!
“Metromuzu istiyoruz” imza kampanyasına destek veren Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık Damga'ya yaptığı açıklamada, Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro projesinin yatırım programına alınmasını talep etti. Çalık, “Hangi siyasi görüşten olursa olsun Beylikdüzü halkı Cumhurbaşkanımızın o imzayı atmasını istiyor. 3 buçuk milyon insanın insani ulaşım hakkına engel olamazsınız. Biz cumhurbaşkanımızdan rica ediyoruz, metro projesini lütfen imzalasın” çağrısında bulundu

Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro projesinin 2022 yılı yatırım programına alınmamasının yankıları süriyor. Projenin yatırım programına alınması için Metrobüs Meydanı'nda imza kampanyası başlatan Evimiz Beylikdüzü Derneği, destek çağrısı yaptı. Dün saat 14:00'te başlayan kampanyaya Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, İYİ Parti İlçe Başkanı Erol Karapınar, çok sayıda STK ve vatandaşlar destek verdi.


Finansmanı hazır

“Metromuzu istiyoruz” imza kampanyasına destek veren Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Damga'ya yaptığı açıklamada, “Beylikdüzü metrosunu bekliyor. 2001 yılından beri siyasetçiler Beylikdüzü'ne metro sözü veriyor. Ki ben şehir plancısıyım. Nitekim proje süreçlerini çok net biliyorum. Bakırköy Beylikdüzü Metro Hattı'nın projeleri hazır, raflarda. Ancak biz ne olduğunu defalarca anlattık. Bir Kanal İstanbul projesi var. O proje nedeniyle Beylikdüzü metro projesi rafa kaldırıldı. İşte o Kanal İstanbul projesinin güzergahı ile bu metro projesinin çakıştığı ifade edilmişti. Ama yaklaşık 1 buçuk yıldır finansmanı hazır olan bir metro projesinin tek bir imzaya kalmış olması kabul edilebilir değildir. Beylikdüzü halkı cumhurbaşkanına imza yetkisini vermiştir. Hangi siyasi görüşten olursa olsun Beylikdüzü halkı o imzanın atılmasını istiyor” dedi. 


Bakan çok iyi biliyor

“Büyükşehir Belediyemiz şu an dünyada 10 tane metroyu aynı aynda yapan tek belediye. Kredi kaynaklarını kullanarak bu kenti yönetiyor” diyen Çalık, “Biz de metroyu gelip hükümet yapsın demiyoruz, İBB yapsın. Ama artık gerekli imza atılmalı, metro yatırım programına alınmalı. Dış kaynak kullandığınızda yatırım programı şart. Büyükşehir bunun için çalışmalarını yapmış, her şey hazır. Bugünkü Bakan Karaismailoğlu projenin hazır olduğunu çok iyi biliyor, adı gibi biliyor. O eksik, bu eksik deniyor ama Karaisimailoğlu eski İBB bürokratıdır. O eksik olmadığını çok iyi biliyor. Zemin yapısı değişmiyor, güzergah değişmiyor. Ama onların zihniyeti şu; “Bu proje Kanal İstanbul projesi ile uyumsuz o yüzden olmaz.” Kanal İstanbul hali hazırda Beylikdüzü metro projesinin önünü kesiyor. Biz sonuna kadar metromuzu isteyeceğiz ve metromuza sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.


6 ilçede kampanya

6 ilçenin bütün derneklerinin bir araya gelerek imza kampanyası yürüttüğünü açıklayan Başkan Çalık, “Bütün vatandaşları bu imza kampanyasına destek vermeye çağırıyorum. Biz kamu görevlisiyiz, hepimiz bu ülkedeki insanlar için çalışıyoruz. Ben Beylikdüzü için çalışıyorum, Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul için çalışıyor, Cumhurbaşkanımız da ülkemiz için çalışıyor. Buralar bağımsız değil. Bu metro hattından 3 buçuk milyon insan faydalanacak ama onları cezalandırıyorsunuz. Bu kadar insanın insani ulaşım hakkına engel olamazsınız. Biz cumhurbaşkanımızdan rica ediyoruz, metro projesini lütfen imzalasın” açıklamasında bulundu. 


METRO OLMAZSA OLMAZ!

Kampanyaya destek veren CHP İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer ise “Trafik sorununa karşı metro hep bir çözüm alternatifidir. Dolayısıyla Beylikdüzü halkı da Evimiz Beylikdüzü Derneği'nin düzenlediği imza kampanyasına destek veriyoruz. Biz de CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü olarak bu kampanyayı destekliyor, metromuzu istiyor. Metro konusu bir ihtiyaç. Ben siyasi parti ilçe başkanlığından bağımsız bir vatandaş olarak konuşunca da metronun elzem olduğunu biliyorum. Beylikdüzü'nde insanlar işine gitmek için İstanbul'un iç tarafına gitmek ve dönmek durumunda kalıyor. Ulaşımı kolaylaştırması bakımında metro olmazsa olmaz. Bize proje eksik vs diyorlar da bu projeleri geçmişte kendileri defalarca ortaya koydu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bunu vaat etti, yapmaya çalışıyor ve iş Cumhurbaşkanımızın imzasına kaldı. O da imzayı atmıyor. Bunun zararını da Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Esenyurt halkı görüyor. Umalım ki cumhurbaşkanımız imzasını atsın” ifadelerini kullandı. 


METROMUZU İSTİYORUZ!

İYİ Parti İlçe Başkanı Erol Karapınar da “Yol yaptık diye övündüler. Ama bugün Beylikdüzü'ne çıkacak yollar siyaset nedeniyle engelleniyor. Seçimler bitti artık. Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Avcılar'da oturan vatandaşın evine rahatça gitmesi engellenmemeli. Vatandaşla cebelleşerek, vatandaşın ulaşım hakkını elinden alarak siyaset yapılmaz. Böyle bir siyasetin dünyada yeri yok. Bugün Beylikdüzü'ndeki bu ortamda herkesle aynı duygu ve düşünceyi paylaşıyoruz, metromuzu istiyoruz” çağrısında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum