Metroda 'U' dönüşü!

Metroda 'U' dönüşü!
Ümraniye-Dudullu-Bostancı metro hattının tünel birleştirme töreni yapıldı. Törende konuşan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, “İptal edilen 6 metro hattından 4’ü ile ek protokol yaparak devam kararı aldık. 2 hatla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Ümraniye-Dudullu-Bostancı metro hattının tünel birleştirme töreni yapıldı. Törende yaptığı konuşmada ihalesi iptal edilen 6 hatla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  2023 yılına kadar İstanbul'da 1000 kilometre uzunluğunda metro hedefleri olduğunu belirterek, “İstanbul'da metro inşaatlarımız 5-6 yıldan önce bitmiyor.  Firmaları davet ettik ve 'Biz metro inşaatlarının çok hızlı şekilde bitirilmesini istiyoruz' dedik. Firmalar, 'Sözleşmelerimiz var. Zaten yapıyoruz' dediler. Bunun üzerine iptal yazısı gönderdik. Hepsi geldi ve neler istediğimizi sordular. Biz de onlara, 'zamanında bitmesini istiyoruz' dedik. Dünyada metrolar ortalama 3-4 yılda biterken bizde niye 7-8 yılda bitiyor. Biz niye hep üst limitlerde dolaşıyoruz?" sorusunu sorduk” ifadesini kullandı.

4’ü ile devam kararı alındı
Yüklenici firmalardan, “Kamulaştırmaların hızlı sonuçlanmaması ve Anıtlar Kurulu gibi kuruluşlardan gerekli izinlerin çok çabuk alınmaması nedeniyle geciktiği" yönünde gerekçeler sunduklarını ve bu gerekçeleri makul bulduklarını belirten Uysal, “Bu izinler firmaların işi değil. Belediyelerin işi. Firmalara 'Belediye olarak biz işimizi yapalım, müteahhit firma olarak da siz işinizi yapın' dedik. Firma yetkilileri 'Bundan memnuniyet duyacaklarını söylediler'. Onun için Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı'nın inşaat kısmı 2019'un başında bitmiş olacak. Bunun taahhüdünü aldık ve ek protokol yapıyoruz. Göztepe -Ataşehir- Ümraniye Hattı'nda hızlı bitirme yine Üsküdar-Çekmeköy hattının hızlı bitirilmesi konusunda anlaşmalara vardık. Yani iptal edilen 6 metro hattından 4 tanesiyle ek protokol yaparak devam kararı aldık. Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı'nda bir güzergah değişikliğiyle yeni usule göre gelir getirici proje ile çalışması yapıyoruz. En az iki ay içerisinde şekillendireceğiz. Aynı şekilde Pendik-Tuzla Metro Hattı'nda da yine küçük bir güzergah değişikliğiyle onu da yapımcı firmayla mutabık kalırsak aynı ihale üzerinden devam edeceğiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.