Millet birbirine düştü!

Millet birbirine düştü!
24 Haziran sonrasında özellikle CHP içerisinde sert tartışmalar başladı. Seçimin ardından ilk kez konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin kaybedeni olarak AK Parti’yi gösterirken, siyasi kariyeriyle ilgili ‘mücadeleye devam’ mesajı veren Muharrem İnce ise 81 ili dolaşma kararı aldığını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerinde ilk turda yüzde 52.6 oy alarak seçilmesinin ardından CHP ve Millet İttifakı içerisinde büyük bir hesaplaşma başladı. Dün basın toplantısı düzenleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu seçimlerin kaybedeninin AK Parti olduğunu belirtti, partisinin adayı Muharrem İnce'nin performansını ise “Beklentinin altında kaldı. Kendi ifadesi” sözleriyle değerlendirdi. Muharrem İnce ise Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından sahaya inme mesajı verdi. İnce, “Hepimizin Cumhurbaşkanı adayı olarak tüm Türkiye ile buluşmak, kucaklaşmak, teşekkür etmek için 81 vilayete gideceğim” açıklamasını yaptı.

HALAÇOĞLU, AKŞENER’İ BAŞARISIZLIKLA SUÇLADI
Seçimden 2 gün sonra konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Muharrem İnce'nin 'Diğer adaylar düşük oy aldı' eleştirisine katılmadığını, başarılı olduklarını savundu. Akşener'in hemen ardından sert açıklamalarda bulunan İYİ Parti kurucusu Yusuf Halaçoğlu ise “Parti yönetimi çıkmış 'Başarılı olduk' diyor. Yani biz milletvekilliği için mi yola çıkmıştık? Cumhurbaşkanı olacağım diye çıkıp yüzde 7 oy aldınız. Bu başarı mı?” diye sordu. 41 yıl sonra CHP'nin Elazığ'dan çıkardığı ilk milletvekili olan Gürsel Erol da parti yönetimine meydan okuyarak, bugün saat 11:00’de Genel Merkez önünde oturma eylemi başlatacağını duyurdu.

'Duvarların bir kısmını yıktık'
24 Haziran analizi yapan Kılıçdaroğlu, “Bu seçimin tek kaybedeni vardır o da AKP. Kazanan da demokrasidir. Duvarın bir kısmını yıktık. Geri kalanını da yıkacağız" dedi. Parti içerisindeki istifa talepleri için ise net bir yanıt vermeyen Kılıçdaroğlu, "Koltuk sevdalılarının bu partide işi yoktur” ifadesini kullandı. Muharrem İnce'nin performansı için ise “Beklentinin altında kaldı. Kendi ifadesi” yorumunu yaptı.

24 Haziran seçimlerinin ardından Meclis'te yüzde 22,67 oranında kalan CHP’de sular durulmuyor. AK Parti karşısında hüsrana uğrayan partinin yönetim kadrosu seçim değerlendirmesi yapmak üzere dün olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası ‘istifa edeceği’ iddia edilen Kemal Kılıçdaroğlu kameralar karşısına geçti. İlk olarak oy kullanan tüm vatandaşlara yürekten teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "OHAL vardı, baskılar vardı, bıçaklanan arkadaşlarımız vardı, sabahlara kadar bayrak asan arkadaşlarımız vardı. Karşı tarafta devletin bütün imkanları kullanılıyordu. Valisi, güvenlik güçleri, medyanın yüzde 95’i iktidarın kontrolündeydi. Tüm bu baskılara rağmen CHP gönüllüleri önemli bir görev yaptılar. Dolayısıyla CHP örgütlerini hangi şartlarda bir zoru gerçekleştirmesini bütün dünyanın bilmesini isterim" dedi. 

Seçimin kaybedeni AKP
AK Parti'ye 7 puan oy kaybettirdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "OHAL’e rağmen bütün imkanlarına gazetelere baskı ve santajlara rağmen 7 puan indirdiler. Ben bu arkadaşlara değil de kime teşekkür edeceğim. 49 buçuk olan oyları 42 buçuğa düştü. Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir. Her istediğini yapamayacak. Parlamentonun itibarını biz koruyacağız. Milletin verdiği yetkinin ne demek olduğunu biliyoruz. Bu milletin demokrasiye özlemi var. Kavgadan uzak durma özlemi var. Bunu sağlayacak olan halkın bize verdiği yetki olacaktır. Duvarın bir kısmını yıktık. Geri kalanını da yıkacağız. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi getirmek için uğraşacağız. Bu seçimin tek kaybedeni vardır o da AKP. Kazanan da demokrasidir" açıklamasını yaptı. 

Anadolu’yu barıştırdık
CHP örgütünün sandıklara sahip çıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Anadolu’yu barıştırdık, çok önemli bir şey yaptık. Asla yan yana gelemez diyenlerin nutuklarını boşa çıkardık. Millet İttifakı’nı kurduk. Toplumun gerginlikten uzak durmasını sağladık Örgütümüz sandıklara sahip çıktı. Bütün renkleri parlamentoya taşıdık. Parlamentoda milletin sesi olacağız. Milletin hukuku sonuna kadar korunacak. Bu süreçte Orta Anadolu'da artık CHP'nin sesi daha gür çıkacak. Uzun zamandır milletvekili çıkaramadığımız 13 ilde milletvekili çıkardık. Seçim sonuçlarında her şey olabilir. Demokraside hile var arkadaşlar, seçim sonuçlarında değil. Eşit şartlarda mücadele olmalı" dedi.

Erdoğan'ı tebrik etmeyecek
Kılıçdaroğlu bir gazetecinin “Erdoğan’ı tebrik ettiniz mi?” sorusuna “Demokrasiye inanmayan birisi tebrik edilemez. Tek adam rejimini savunan tebrik edilemez. Demokrasiye inanmayan bir diktatörün nesini tebrik edeceğim” diye yanıt verdi. CHP lideri AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’in “CHP’de genel başkan değişebilir” şeklindeki yorumuna ise “Mahir Ünal kendi partisinde darbe yapıldığında neredeydi? Bizim bir geleneğimiz var. Biz Kuvayı Milliye geleneğinden geliyoruz. Sayın Ünal dönüp kendi partisine baksın. Biz kendi aramızda oturup konuşuruz. Biz tek adama teslim olmayız. Birilerinin telkiniyle politika oluşturmayız" ifadelerini kullandı.

Koltuk sevdalılarının bu partide işi yok!
Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin değerlendirmeleri ve parti içerisinden yükselen ‘istifa’ talepleri için ise "Muharrem Bey CHP’den fazla oy almasını öteden beri savunduk. Neden Muharrem bey rozeti çıkarttı bayrak rozeti taktı. Biz Muharrem Bey’in bütün çalışmalarına katkı verdik ve performansını yerinde ve doğru bulduk. Hiçbir eleştiride bulunmadık. Genç, dinamik, çalıştı… Fazla oy alamasa büyük sorun çıkacaktı. Daha fazla oy alması lazımdı. Beklentinin altında kaldı. Kendi ifadesi. 9 ay sonra duvarın kalan kısmını yıkacağız. Bir tarafa yazın daha farklı sonuç alacağız. Üç konuda talimat verdim. Çalışacaklar. Koltuk sevdalılarının bu partide işi yoktur" tepkisini gösterdi.

Demokrasiye nefes aldırdık
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisinin genel başkanlığında yola devam edeceklerini belirterek, "Çok adaylı cumhurbaşkanlığı seçiminin önünü açarak, demokrasimize nefes aldırdık. Artık TBMM'de milletvekillerimiz var. Hep birlikte, daha görünür, daha etkili bir mücadele vermekte kararlıyız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonrası ilk kez açıklama yaptı. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Akşener, seçim sonuçlarının ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek, "Bu açıklamayı bugüne bırakmamızın nedeni, benim ve partimizin yönetim anlayışımızın gereği, yetkili kurullarımızda görüşmeden hiçbir açıklama yapmama ilkemizdir. Bize göre, güçlü ve kalıcı bir siyasi parti olmanın gereği budur" dedi.

Güven için teşekkür ederim
Seçim sonuçlarının ortaya koyduğu tabloyu Genel İdare Kurulu'nun önüne koyduğunu belirten Akşener, "Tabloyu değerlendirerek yol haritası çizmelerini talep ettim ve bu buradan çıkacak karara da uyacağımı belirttim. Bu değerlendirme sonucunda, partimizin en yetkili organı olan Genel İdare Kurulumuzun kararı, bütün zor şartlar ve imkansızlıklar içerisinde alınan bu sonucun, ülkemiz ve milletimizin geleceğe olan umudunu artıran büyük bir kazanım olduğu yönündedir. Genel İdare Kurulumuz, ülkemiz siyasetinin merkezine yerleşmiş olan İYİ Parti'nin, benim genel başkanlığımda yola devamının arkasında olduklarını güçlü bir şekilde belirtmişlerdir. Kendilerine huzurlarınızda bu güvenleri için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Siyasal iklimini değiştirdik
İYİ Parti'nin 8 ay önce Türkiye'ye huzur getirmek, gerginliği azaltmak, devletle insan arasında oluşan uçurumu gidermek ve ülkeye nefes aldırmak için yola çıktığını belirten Akşener, "Çünkü, Türkiye'nin demokrasi ve hukuk, ekonomi, dış politika, eğitim, güvenlik gibi pek çok sahada derin bir kriz içerisinde olduğuna, üretim toplumu olması gerekirken tüketim odaklı bir topluma dönüştüğümüze, bunun ülkeyi getirdiği noktayı, milletimizin yoksullaşmasını, toplumsal çürümenin boyutlarını görerek yeni bir bakış açısıyla tüm bu meselelerin çözülebileceğine inandık. Bugün de aynı inancı taşımaktayız. Ben ve dava arkadaşlarım, hem partimizin kuruluş sürecinde, hem de sonrasında karşılaştığımız tüm engellemelerde, 'büyük millet, güçlü devlet' şiarının ışığıyla, kararlılığımızdan bir an bile vazgeçmedik. İktidar tarafından tüm araçlar kullanılarak, sayısız engeller, tehditler ve iftiralarla karşılaştık. Türkiye'nin siyasal iklimini değiştirdik. Çok adaylı Cumhurbaşkanlığı seçiminin önünü açarak, demokrasimize nefes aldırdık."

Merkez sağa oturacak
İYİ Parti Lideri Akşener, partisinin 24 Haziran seçim sürecini anlamlandırdığını ifade ederek, "Türkiye'yi yükseltme yolunda, bu anlamlandırmayı parlamento çalışmalarımıza da taşıyacağımız, milletimiz adına daha azimle çalışacağımız kesindir. Genel İdare Kurulumuz, bu yolda şahsıma tam desteğini belirterek, önümüzdeki süreçte siyasete ve millete verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam etme konusunda kararlığını ifade etmişlerdir. Bugün daha güçlüyüz. Artık, TBMM'de milletvekillerimiz var. Grubumuzla birlikte, daha görünür, daha etkili bir mücadele vermekte kararlıyız. Şunu kimse unutmasın ki, İYİ Parti Türk siyasetinin uzun zamandır hissettiği merkez parti eksikliğini, hem de girdiği ilk seçimde gidermiştir. Milletimiz bundan böyle, ikili yapıya mahkum kalmak zorunda olmadıklarını görecekler, doğru adresin, kendilerini o tarafa ve bu tarafa çekiştirmeyen, herkesi kucaklayan, ayrıştırmayan birleştiren bir İYİ Parti olduğunu göreceklerdir" diye konuştu.

İnce’ye katılmıyorum!
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 'Diğer adaylar düşük oy aldı' açıklamasını da değerlendiren Akşener, "Sayın İnce CHP içerisinde bakıldığında yüz yıllık bir CHP yüzde 22 oy aldı. 50 yıllık MHP yüzde 11 oy aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi bütün devlet güçleri ve imkanlarıyla yüzde 41 oy aldı. HDP yüzde 11 oy aldı. Sonuç itibariyle devlettten bir kuruş almadan kurulan İYİ Parti yüzde 10 aldı. Ben sayın İnce'nin bu sözlerine katılmıyorum" dedi. Seçim gecesi herhangi bir tehdit alıp almadığı yönündeki soruya da cevap veren Akşener, "Benim siyasi hayatım tehdit yapılamayacak bir siyasi karakter olarak şekillendi. Ben o gece partimde 1,30'a kadar arkadaşlarımla seçim sonuçlarını takip ettim. Öyle bir şeye tevessül edecek kişi de yoktur" ifadelerini kullandı. 

Bahçeli’den manalı mesaj
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , gazeteci, yazar, anket şirketleri ve akademisyenleri eleştiren bir mesaj yayınladı. Tek tek saydığı isimlere ‘teşekkür’ eden Bahçeli, “Sizin gibiler olmasa hakikat, haysiyet, doğruluk, adamlık, ahlak, insanlık nasıl seçilir, ayırt edici vasfını nasıl gösterirdi” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim sonuçlarıyla ilgili bir mesaj yayınladı. Bahçeli, aralarında köşe yazarlarının da olduğu isimlerini saydığı gazeteci ve yazarları MHP’ye iftira atma ve kötülemekle suçladı. Bahçeli, mesajında “Aşağıdaki isimleri yazılmış zevat-ı muteber (!) aylar süren yoğun ve yorucu bir iftira kampanyasından yüzlerinin akıyla çıktılar (!). Allah var ya, partimizi yılmadan kötülediler. Yüksünmeden ithamlarını sıraladılar. Yorulmaksızın MHP husumetini derinleştirdiler. ” ifadelerine yer verdi.

Özel nefret!
İsimlerini saydığı kişilerin “MHP’ye özel bir kin ve nefret duyduğunu” savunan Bahçeli, “24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin sonuçları bir kez daha gösterdi ki Türk Milleti algı oyunlarına gelmiyor, müfterilere inanmıyor, ahlak ve adaletinden sapma hakkını göstermiyor” dedi. Bahçelinin saydıklarının arasında, Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, Emin Çölaşan, Namık Kemal Zeybek, Aslı Aydıntaşbaş, Erdem Gül, Orhan Bursalı, Nagehan Alçı, Nihal Bengisu Karaca, Abdulkadir Selvi, Ahmet Hakan, İsmail Saymaz, Taha Akyol, Etyen Mahçupyan, Hıncal Uluç, Hilal Kaplan, Ahmet Hakan, Hakan Bayrakçı, Bekir Ağırdır, Faruk Acar, Gürkan Hacir, İsmail Küçükkaya ve Fatih Portakal gibi isimler bulunyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.