Millet kararını verecek adalet yerini bulacak

Millet kararını verecek adalet yerini bulacak
Yüksek Seçim Kurulu'nun, 6 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin kararının ardından 10 milyon 560 bin 963 seçmen pazar günü yeniden oy kullanacak

Yarın yapılacak seçimde, seçmenin önüne sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait oy pusulası verilecek. 31 Mart 2019'da yapılan seçime katılan siyasi partiler bu seçime de katılacak. Yani partilerde değişiklik yok. Seçimde CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, Vatan Partisi İBB Başkan Adayı İlker Yücel ve Saadet Partisi İBB Başkanı Adayı Necdet Gökçınar olmak üzere 4 aday yarışacak. 

CUMHUR MU, MİLLET İTTİFAKI MI?
AK Parti, MHP ve BBP'nin desteklediği Binali Yıldırım, Cumhur İttifakı adayı olarak CHP ve İYİ Parti'nin desteklediği Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu ile çekişecek. Son günlerde sık sık gündeme gelen HDP ise 31 Mart'ta olduğu gibi İmamoğlu'nu mu destekleyecek yoksa tarafsız mı kalacak seçim gecesi gün yüzüne çıkacak. 

18 YAŞ AYRINTISINA DİKKAT
Bu seçim yenileme seçimi niteliğinde olduğu için 23 Haziran'da 18 yaşını dolduranlar oy kullanamayacak. 31 Mart'ta askerde olup 23 Haziran'a kadar terhis olanlar da seçmen listesinde yer almadığı için oy veremeyecek. Seçim sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlükler nedeniyle iptal edildiği için sandık kurulları yeniden oluşturuldu. Yarın sabah 8'de başlayan oy verme işlemi saat 17'de sona erecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.