Millete ceberrut kendine cömert!

Millete ceberrut kendine cömert!
TBMM'de görüşülmeye başlanan 'Ceza İnfaz Düzenlemesi' birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. CHP’li Engin Altay "Artık konuşmak, adam öldürmekten daha büyük suç" diyerek düzenlemeye isyan etti. Damga'ya konuşan Av. Orhan Kılıç ise devletin ancak kendisine karşı işlenen suçları affedebileceğini belirterek, "Suçlarda ayrım yapmak devletin görevi değildir" dedi

Yaklaşık 90 bin kişinin cezaevlerinden tahliyesini öngören 'Ceza İnfaz Yasası' TBMM'de görüşülmeye başlandı. Bu hafta içerisinde yasalaşması beklenen düzenleme, 'devletin kendine karşı işlenen suçları affetmeyip, vatandaşa karşı işlenen suçları affettiği' gerekçesiyle çok eleştiri aldı. Pakete destek vermek için 5 talepte bulunan CHP, "darbeye ve hükümeti devirmeye teşebbüs, örgüt kurmak ve yönetmek" suçları hariç devlete karşı işlenen suçlarda da ceza indirimi yapılmasını savundu. CHP’li Engin Altay ise "Artık konuşmak, adam öldürmekten daha büyük suç" eleştirisinde bulundu. İnfaz yasası teklifinder eşitlik ve hakkaniyet ilkesinin gözetilmediğini belirten Altay, "Kamu vicdanını kanatmayan ve adaleti sağlayan bir yaklaşım gerekiyor" dedi.

DEVLETİN SUÇLARDA AYRIM YAPMAYA HAKKI YOK
'Ceza İnfaz Düzenlemesi' hakkında Damga'ya açıklamada bulunan Av. Orhan Kılıç da "Eğer koronavirüs gerekçe gösterilerek bir değişiklik yapılıyorsa; herkesi kapsaması lazım" diye konuştu. "Bu yasa ile dolaylı bir af getiriliyor. Belirli suçların kapsam dışı bırakılarak af getirilmesi eşitliğe aykırı" diyen Kılıç, "Af gelecekse herkese gelmeli. Suçlarda ayrım yapmak devletin görevi değildir. Devletin kendisine karşı işlenen suçları affedebilir. Kişiler arasındaki suçlara devlet karar veremez" yorumunu yaptı. Bu arada sanatçılarda düzenlemeye tepki gösterdi. Orkestra şefi Cem Mansur, oyuncu Lale Mansur ve Deniz Türkali, yeni infaz paketine 'ayrımcı' olduğu gerekçesiyle tepki göstererek, siyasi tutukluların da düzenlemeye dahil edilmesi çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.