Millete küfür edenler işten çıkarıldı

Millete küfür edenler işten çıkarıldı
İBB Medya A.Ş'de işten çıkarılan 50 kişiye ilişkin konuşan İBB Sözcüsü Murat Ongun, işten çıkarılanların millete küfür eden kişiler olduğunu söyledi. Ongun, “Millete küfür eden belediye çalışanları var. Bu galiz hakaretleri yapan, küfürleri eden İBB ve iştiraklerinde çalışan bir kısım kişinin yönetim değişikliği ile onurlu bir şekilde istifa etmeleri gerekirdi. Onurlu bir davranış göremedik” dedi

İşine son verilen kişilerin küfür ve hakaret içerikli paylaşımları olduğunu anlatan Murat Ongun, “Medya AŞ’deki işten çıkartmaların birkaç boyutu var. En önemlisi mesleki yeterlilik. İşin ehli tarafından yapılması. Daha sonra seçime birkaç gün kala yapılan yüklemeler var, etik değil. Bir diğer öne çıkan husus ise, görevi millete hizmet etmek iken, hakaret etmeyi tercih edenlerle ilgili. Terörist, fetişist, vatan haini, FETÖ'cü, proje, hırsız, yalancı, ahlaksız gibi listeyi uzatmam mümkün. Hatta Whatsap gruplarında edilen sesli sessiz en ağır küfürleri de söyleyebilirim. Edilen bedduları da Kime? En çok Ekrem İmamoğlu’na. CHP’ye, İYİ Parti’ye, HDP’ye, Saadet Partisi’ne ve liderlerine. CHP İl Başkanı’na” diye konuştu.

Onurlu bir davranış göremedik
Hakaret ve küfür edenlerin onurlu davranış gösterip istifa etmesi gerekirken bunu yapmadığını da kaydeden Ongun, “Millete küfür eden belediye çalışanları var. Bu galiz hakaretleri yapan, küfürleri eden İBB ve iştiraklerinde çalışan bir kısım kişinin yönetim değişikliği ile onurlu bir şekilde istifa etmeleri gerekirdi. Onurlu bir davranış göremedik. Ne yazık ki, daha birkaç hafta önce seçilmiş belediye başkanına hakaret edenler bugün mağduriyetten bahsediyor. Asıl mağduriyeti, aynı yönetimin değişen genel müdürlerinde yaşadılar. Tazminat almasınlar diye başka iştiraklere sürülenler oldu. Alakasız görevlere. Uzaklaştırılanlar ve istifa sürecine sürüklenenler oldu. Biz böyle yapmadık. tüm yasal haklarını koruyarak, yolumuzu ayırdık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.