Millete küsmek, darılmak olmaz

Millete küsmek, darılmak olmaz
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ederek başladı. Erdoğan, "Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, darılmak, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Milletimizin mesajlarını görmeden suçlayarak kulağımızın üzerine yatamayız" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Sözlerine, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin hayırlı olmasını diliyorum. İBB Başkanlığına seçilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyorum" diyerek başlayan Erdoğan, "Son seçim, kimin kazandığının ötesinde, milli iradenin tecellisiyle ilgili tereddütleri ortadan kaldırması bakımından başlı başına değerli, kıymetlidir" dedi.

Kulağımızın üzerine yatamayız
"Binali Bey’in bu seçimi kazanmasını arzu ettik" diyen Erdoğan, "Kendisine gayretleri için teşekkür ediyoruz. Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, darılmak, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Milletimizin mesajlarını görmeden suçlayarak kulağımızın üzerine yatamayız. Bizim için asıl önemli olan milli iradenin en sağlıklı, en şaibesiz şekilde tecelli etmesidir. Son seçim kimin kazandığının ötesinde tereddütleri ortadan kaldırması bakımından başlı başına değerlidir. 31 Mart’ın galibi ise tartışmasız şekilde Cumhur İttifakı’dır. AK Parti ve MHP’dir. 31 Mart’ta ve 23 Haziran’da milletimize kendimizi niçin anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Laf ile kucaklama olmaz
Terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın son günlerde kamuoyuna yaptığı açıklamaları da değerlendiren Erdoğan, "Örgüt içinde hem iç politikada hem de bölge politikalarında ciddi görüş ayrılıkları ortaya çıktığının işareti" yorumunu yaptı. Hükümetin doğuya yaptığı yatırımlardan da söz eden Erdoğan, "Laf ile kucaklama olmaz icraatla olur. Gidin Doğu’yu yerinde görün. Biz Kürt kardeşlerimizi kenana koymuş olsaydık bizden öncekiler gibi oralara uğramazdık. Önümüzdeki dönemde istisnasız her insanımızın refah düzeyini yükseltecek işlere öncelik vereceğiz. Milletimiz bize neyi işaret ediyorsa oraya doğru yürümeye devam edeceğiz, medyanın manşetlerine göre değil" açıklamasını yaptı.

Binali Yıldırım'la birlikte oturdu
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısına katıldı. Erdoğan’ın toplantı salonuna İstanbul seçimlerini kaybeden AK Parti adayı Binali Yıldırım ile gelmesi dikkat çekti. Erdoğan, 807 binlik oy farkıyla kaybedilen tarihi seçimin ardından moral bozukluğu yaşadığı gözlemlenen Yıldırım’ı yanına oturtarak ‘yalnız değilsin’ mesajı da verdi.

Siparişle kabine değişikliği olmaz
Partisinin grup toplantısını ardandan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, gazetecilerin “kabine değişikliği beklentisi var. Bir değişiklik olacak mı?” sorusuna, “Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa biz yaparız. Siparişle bu işler olmaz. Bu vatanı sevenler olarak bunları sürekli gündemde tutmak şık olmaz, şık değil. Böyle dışarıdan dayatmakta kabine değişikliği ile olmaz” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yeni yönetim sisteminin bir yıllık uygulama sonuçları, eksikleri, aksaklıkları ve geliştirilmesi gereken yönleriyle ilgili bir kapsamlı çalışma başlattık. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Bey’in koordinasyonunda ilgili tüm kesimlerin katılımıyla bu değerlendirme çalışmasını gerçekleştireceğiz” dedi. MHP lideri Bahçeli ile telefonda görüştüklerini belirten Erdoğan, “G20 sonrası yüz yüze de görüşebilirim” açıklamasında bulundu.

Yeni sistem çek edilecek
Cumhurbaşkanlığı sisteminin bir yıllık eksikliklerini gidermek için çalışma başlattıklarını belirten Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yeni yönetim sisteminin bir yıllık uygulama sonuçları, eksikleri, aksaklıkları ve geliştirilmesi gereken yönleriyle ilgili bir kapsamlı çalışma başlattık. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Bey’in koordinasyonunda ilgili tüm kesimlerin katılımıyla bu değerlendirme çalışmasını gerçekleştireceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.