Milletin iradesi yok sayılamaz

Milletin iradesi yok sayılamaz
İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine kayyum atanması siyasi çevreler tarafından tepkiyle karşılandı. Kayyum kararını eleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu durum demokratik temaüllerle izah edilemez” derken, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kararın demokrasiye aykırı olduğunu söyledi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise “Seçimle gelenlerin seçimle ayrılması milli irade ilkesinin gereğidir” dedi

Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin, Diyarbakır ve Van Belediye Başkanları'nın görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasına tepki gösterdi. Gül “Daha yeni seçilmiş belediye başkanlarının "bu şekilde" görevden alınmaları demokrasimiz için doğru olmamıştır” dedi. Davutoğlu ise “Kısa süre önce gerçekleşen seçimlerle göreve gelen Mardin, Diyarbakır ve Van Belediye Başkanları’nın idari tasarrufla görevden alınması demokratik sistemin ruhuna aykırıdır. Seçimle gelenlerin seçimle ayrılması milli irade ilkesinin gereğidir. Aksini düşünmek ve bu yönde adımlar atmak hukuksuzluk örneğidir” şeklinde açıklama yaptı.

Kayyum atanması izah edilemez
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da kayyum kararını eleştiren isimler arasında yer aldı. İmamoğlu Twitter hesabıdan yaptığı açıklamada “31 Mart Yerel Seçimlerinde milletin oylarıyla seçilmiş Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atanması demokrasiyle ve demokratik teamüllerle izah edilemez. Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez” ifadesini kullandı.İmamoğlu gibi karara tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Belediye başkanlarının görevden alınması seçmen iradesini yok saymaktır. Bugünkü kayyum atamaları bu tutumun ve demokrasiden uzaklaşmanın göstergesidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.