Milyonluk araba 50 bin lira maaş

Milyonluk araba 50 bin lira maaş
Türkiye’de sürekli gündeme gelen lüks makam aracı tartışması yine alevlendi. Yakın geçmişte sendika başkanları, valiler, belediye başkanları, dekanlar lüks makam araçlarıyla Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Son olarak Özçelik-İş Sendikası Başkanı Yunus Değirmenci, kendisine 1.8 milyon liralık BMW marka makam aracı aldı. Değirmenci’nin 50 bin lira da maaş aldığı iddia edildi

Belediye başkanları ya da valilerle duymaya alıştığımız ‘lüks makam aracı’ haberleri son dönemde sendika başkanları ile de gündeme geliyor. Son olarak Özçelik-İş Sendikası Başkanı Yunus Değirmenci’nin kendisine 1.8 milyon liralık makam aracı aldığı haberi gündem oldu. Başkan Değirmenci, servet ödediği BMW 7.40 LD Drive model araç için "Aracı kampanyayla 1.3 milyona, 3 hafta önce aldım" dedi. Değirmenci, süper lüks BMW'sine özel plaka da yaptırdı ve memleketi olan Kayseri'nin plakası olan “38”i plakanın sonuna ekletti.

Kayseriliyim tasarrufu bilirim
Bir önceki makam aracı Audi'nin sürekli arıza yaptığını ifade eden Değirmenci, yönetim kuruluyla konuştuktan sonra 1 milyon 800 bin lira değerindeki BMW'yi almaya karar verdiklerini söyledi. "Kampanya varmış, 1 milyon 300 bin liraya veririz dediler" diyen Değirmenci, "Baktık, sendikamızın menfaatleri için bu daha uygun, bunu almaya karar verdik. Benden sonra gelecek olan arkadaşa da hem yeni bir araba hem de yeni bir bina bırakmış olacağım" diye konuştu. Değirmenci Kayserili olduğunu belirterek tasarrufu da iyi bildiğini söyledi.  I SAYFA 9

İsraf almış başını gidiyor
Geçtiğimiz günlerde de Sağlık Sendikası Genel Başkanı Semih Durmuş kendisine 800 bin liraya Audi A6 makam aracı almıştı.  Yine Samsun Valisi Osman Kaymak, piyasa değeri 1 milyon 745 bin 320 lira olan Auidi A8 L model otomobil alarak dikkatleri üzerine çekmişti. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ise seçilmesinin hemen ardından 20 binek aracı için çıktığı ihale kapsamında kendisine ultra lüks bir makam aracı talep etmişti.

50 bin değil 30-50 bin arası
Maaşının 50 bin TL'ye yükseltildiği iddiaklarını da değerlendiren Yunus Değirmenci, “O kadar değil. 30 ile 50 bin lira arası. Arkadaşlar ‘Başkanım, siz bizden daha çok çalışıyorsunuz' deyince benim maaşım biraz daha arttırıldı” açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.