Milyonluk tadilat!

Milyonluk tadilat!
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Partili Sultanbeyli Belediyesi'nin Aydos Sosyal Tesisleri'ndeki tadilat işlemleri için 8 milyon lira harcadığını iddia etti. Tanal, “2011 yılında yapılan bu yer 6 yıl boyunca partili iş adamlarına kiraya verilmiş. 2018 yılında ise içerisine 8 milyon lira harcanarak belediye tarafından yeniden açılmış. Şimdi sormak lazım daha evvel ki kiracılar, tadilat parasını niye ödememiş?” ifadelerini kullandı

2011 yılında yapılan ve 2017 yılına kadar partili iş adamlarına kiraya verilen Aydos Sosyal Tesisleri'nin 2018 yılında yeniden Sultanbeyli Belediyesi'nin himayesine geçtiğini anlatan CHP'li Tanal, “O yılın Temmuz ayında da söz konusu yerin içine 8 milyonluk bir tadilat harcaması yaparak sanki orası hiç yokmuş gibi ilk kez açılıyormuş gibi yeniden bir açılış yapıyorlar. Bu süreçte belediyenin kasasından tadilat için 8 milyon lira çıkarken, ismi belli olmayan bu kiracıların tadilat giderlerine destek olup olmadığı da belirsizliğini koruyor” dedi. Milletin parasının çarçur edildiğini anlatan Tanal, “Konuyla ilgili yetkili kurumların ne cevap vereceğini ben de merak ediyorum” diye konuştu.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANINA SORULAR

Konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a da cevaplaması istemiyle yazılı bir soru önergesi veren Tanal, “Sultanbeyli Aydos Sosyal Tesisleri’nin işletme hakkı için ihale yapılmış mıdır? Tesisin işletme hakkı ihalesiz mi kiraya verilmiştir? Tadilat masrafları neden işletme hakkını kiralayan kullanıcıya yansıtılmayıp belediye bütçesinden karşılanmıştır? Yıllar içerisinde tesisin işletme hakkını kiralayan işletmecilerden alınan kira bedelleri ne kadardır? Bu kira bedeli tadilat masrafının ne kadarını karşılamaktadır? Bu soruların hiçbirinin cevabını bilmiyoruz. Belediyelerin şeffaf olması gereken bir zamanda şeffaflık bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.