Müdür okulu kiraya vermiş!

Müdür okulu kiraya vermiş!
Beykoz Çavuşbaşı mevkiinde bulunan Beykoz Anadolu Lisesi'nin 2004 yılında dönemin müdürü Osman Bey tarafından kiraya verildiği ortaya çıktı. Kiracı firma ile yaşanan mahkeme sürecinin ardından liseye gelen memurla icra başlattı

Beykoz Çavuşbaşı mevkiinde bulunan Beykoz Anadolu Lisesi'nin 2004 yılında dönemin müdürü Osman Bey tarafından kiraya verildiği ortaya çıktı. 8,5 ay okulun bodrum katında faaliyet gösterip okuldan ayrılan tekstil atölyesi ile yaşanan mahkeme sürecinin ardından kiracı firma, dün İcra Dairesi çalışanları ile 600 öğrencili Beykoz Anadolu Lisesi'ne gelerek icra başlattı. Okulda öğrenim gören Yaz Okulu öğrencileri bahçenin dışına çıkarıldı.

OKUL YÖNETİMİNE 6 GÜN SÜRE VERİLDİ
İcra Dairesi, tespitlerin ardından alt katların boşaltılmasına ilişkin kararı okul yönetimine tebliğ etti. Okul yönetimi bunu hemen yapmalarının mümkün olmadığını söyleyerek kiracı firmadan süre istedi. Araya giren kişiler sayesinde, kiracı firma, okulun alt katının eski haline getirilmesi ve kendilerine teslim edilmesi için 6 gün süre tanıdı. Firma, iş kaybı olduğu gerekçesiyle günlük 6 bin TL de zarar temini talep etti. Okul yönetimi bu talebi de kabul etmek zorunda kaldı.

KONU BU NOKTAYA NASIL GELDİ?
Lisenin zemin ve bodrum katının 5 yıllığına kiralayan, 8 buçuk ay burada üretim yapan Butik Konfeksiyon isimli firma, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gönderdiği bir ihtarname ile okula boşatmak zorunda kalmıştı. Sonrasında konu yargıya taşınınmış, yerel mahkeme tekstil firmasına kiralanan alanı boşaltmasına karar vermişti. Üst mahkeme ise yerel mahkemenin kararının ardından temyize giden kiracı firmayı haklı bularak 8.5 milyon TL zarara uğradığını tespit etti. Kiracı firma hem zararın temini hem de eski yerine taşınmak için Milli Eğitim Bakanlığına başvurdu. Bakanlık, "Biz böyle bir parayı ödeyemeyiz, sorununuzu okul yönetimiyle çözün" deyince, firmanın sahibi tekrar mahkemeye giderek işlemleri başlattı. Ve Beykoz Anadolu Lisesi'ne icra gönderildi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.