Muharrem İnce: Önce bataklık kurutulmalı

Muharrem İnce: Önce bataklık kurutulmalı
Damga'ya konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, herkesin isyan ettiği fahiş zamları değerlendirdi. "Yoğun hayat pahalılığı ve faturalar can yakıyor" diyen İnce, "Bunun köküne inmemiz lazım. Sivrisineğin ağzına sinek ilacı sıkarak bunu yok edemeyiz. Bataklığı kurutmamız lazım" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun fatura çıkışını da eleştiren İnce, "Elektrik faturalarını ödemiyorum demekle bu sorun çözülmez" dedi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, TÜYAP Fuar Merkezinde düzenlenen
EMITT 25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katıldı. Fuar çıkışı Damga'ya özel açıklamalarda bulunan İnce, zam konusuna değindi. "Yoğun hayat pahalılığı ve faturalar can yakıyor" diyen İnce, "Bunun köküne inmemiz lazım. Sivrisineğin ağzına sinek ilacı sıkarak bunu yok edemeyiz. Bataklığı kurutmamız lazım. Türkiye üretim ekonomisine geçmeden, yolsuzlukları yok etmeden, üretmeden bu faturalar ucuzlamaz" ifadelerini kullandı. İsim vermeden CHP Lideri Kemal Kılıçıçdaroğlu'nu eleştiren İnce, "Elektrik faturalarını ödemiyorum demekle bu sorun çözülmez. Bu yaklaşım çözüm değildir" açıklamasını yaptı.


DÜZGÜN BİR KAMU İHALE KANUNUNA İHTİYAÇ VAR

Ekonomik sorunun çözümü için bir dizi öneriler sıralayan İnce, "Yenilenebilir enerji kanaklarına geçmeden, enerjideki vergiyi düşürmeden, kayıp kaçak oranlarını azaltmadan, özelleştirmenin hatalarını masaya yatırmadan, dışa bağımlı enerjiden kurtulmadan faturalar ucuzlamaz. Onun için domatesi ucuzlatmak istiyorsak marketten değil tarladan başlamamız lazım. Gübreden, elektrikten, ilaçtan... Ekim alanlarının daraltılmasını konuşmamız lazım. Elektrik faturasını konuşurken de bu söylediklerimi konuşmamız lazım. Biz sineklerin ağzına ilaç damlatarak sorun çözmeye çalışmayacağız. Bataklığı kurutacağız" diye konuştu. İnce, sorunları çözmek için Türkiye'nin doğru düzgün bir kamu ihale kanununa ihtiyacı olduğunu söyledi.

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.