Mühür artık Ahmet Özer'de

Mühür artık Ahmet Özer'de
31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Esenyurt Belediye Başkanlığı'na seçilen Prof. Dr. Ahmet Özer, İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını teslim aldı.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Esenyurt Belediye Başkanlığı'na seçilen Prof. Dr. Ahmet Özer mazbatasını aldı. Kemal Deniz Bozkurt'tan görevi devralan Özer, “Halkımıza sözümüz var. Şimdi çalışma sırası bizde. Birlikte çalıştık, birlikte başardık” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Esenyurt Belediye Başkanlığı'na seçilen Prof. Dr. Ahmet Özer, İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını teslim aldı. Ardından Esenyurt belediye binasına gelen Özer, burada düzenlenen tören ile belediye başkanlığı mührünü Kemal Deniz Bozkurt’tan teslim alarak görevine başladı. Törende yaptığı konuşmada Esenyurt’u bir barış ve kardeşlik kenti haline getireceklerini söyleyen Başkan Özer, “Kemal Bey’e bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Biz de kendisinin bırakmış olduğu yerden Esenyurt’umuzu daha ileriye götürebilmek daha huzurlu daha yaşanılabilir bir kent haline getirebilmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Halkımıza sözümüz var. Şimdi çalışma sırası bizde. Birlikte çalıştık, birlikte başardık. Bu seçimin sonucunun önce Esenyurt halkına sonra İstanbul’a ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İşimiz şimdi başlıyor

İlçeyi yönetirken asla adaletten ayrılmayacağını ve ulaşılabilir bir belediye başkanı olacağını belirten Özer, “Biz geldikten sonra halkımızla kucaklaştık, hemhâl olduk. Ben söz verdiğim günden itibaren artık Esenyurt’un Belediye Başkanı olacağım Allah’ın izniyle. Kapsayıcı olacağız, herkesi kapsayacağız. Kimseyi dışarda bırakmayacağız. Herkese eşit davranacağız. En önemlisi şu ki; ulaşılabilir bir belediye ve belediye başkanı olacağız demiştik. Bu sözlerimizin arkasında duracağız. Asıl işimiz şimdi başlıyor. Seçimi kazanmak önemli ama ondan daha önemlisi seçimi kazandıktan sonraki süreci kazanmak. O nedenle 5 yıl boyunca yaptığımız hizmetlerle halkımızın gönlünde yer edinmemiz lazım. Ne demiştik; halkımızın gönlünün profesörü olmaya geliyoruz. Allah’ın izni ile bunu yapacağız” şeklinde konuştu.

Başarıya mahkûmuz

Halkla iç içe bir yönetim anlayışını benimsediklerini ifade eden Başkan Özer, “Muhtarlardan belediyeye kadar, sivil toplum kuruluşları, kent konseyi, hemşehri dernekleri, il dernekleri ve kanaat önderleriyle diyalog içinde olacağız. Çünkü biliyorum ki halkla beraber yürümeyen, halka karşı mütevazı olmayan, halkına danışmayan bir yöneticinin başarılı olma şansı yok. Biz başarıya mahkûmuz. Çünkü Esenyurt buna layık. Bir hayalim var; Esenyurt’u huzurlu, güvenli, temiz ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek. Bir hayalim var; Esenyurt’u 21. yüzyıla yakışır, herkesin ben gururla Esenyurtluyum diyebileceği bir kent haline getirmek. Sizinle birlikte bunu inşa etme hayalim var. Bunları başaracağımıza inanıyorum. Çünkü arkamızda halkımız var. Siz varsınız. Halk varsa her şey var demektir. Halkımıza en derin saygılarımı sunuyorum. Bu destekleri içinde kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rozetimi çıkarıyorum

Seçimlerde kendisini destekleyen herkese teşekkür eden Başkan Özer, “Değerli kardeşlerim, ben CHP Esenyurt Belediye Başkanıyım ve öyle seçildim. Ama rozetimi çıkarıyorum. Masaya bırakıyorum. Bundan sonra herkesin belediye başkanı olacağım. Hepimiz çok çalıştık, ter döktük. Parti gençlik kollarımız, kadın kollarımız, örgütümüz gece gündüz demeden ter döktü. Bütün bu emekçi kardeşlerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum. Ayrıca DEM Parti de bizi destekledi. Onlara da teşekkür ediyorum. Yaptığımız analizlere göre başka partilerden de oy aldık. Özellikle Ak Parti seçmeninden de makul sayıda oy aldık. Biz artık yükselişteyiz, kimse bunu düşüremez. Sizden bir isteğim var; artık bu yolda yürürken sevgiyi temel düstur eyleyelim. Doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle bu sevgiyi burada harmanlayacağım” dedi.

Yanınızda olacağız

Görevi Özer’e devreden Kemal Deniz Bozkurt ise “Sorunların birçok bölümü çözüldü. Ama büyük bir belediyeyi devralıyorsunuz. Onurlu insanların yaşadığı, Anadolu’nun her bir coğrafyasının rengini taşıyan bir topluluğu yöneteceksiniz. Türkiye’nin GSMH’nın yüzde 6’sını karşılayan bir sanayiye sahip ilçeyi yöneteceksiniz. İşiniz zor. Başarılar diliyorum. Ben ve arkadaşlarım ihtiyaç duyduğunuzda her zaman yanınızda olacağız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.