Murat buna dikkat et!

Murat buna dikkat et!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Şehircilik Günü toplantısında yaptığı konuşmada yatay mimariye dikkat çekti. Bakan Murat Kurum'a seslenen Erdoğan, “Murat, buna dikkat et! Biz kendi arkadaşlarımıza söylüyoruz. Diyoruz ki dikey mimari yok; yatay mimari” uyarısını yaptı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Dünya Şehircilik Günü toplantısında konuştu. “İstanbul'u kendi kimliğimizle daha da geliştirdik” diyen Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a seslenerek, “Murat, buna dikkat et! Biz kendi arkadaşlarımıza söylüyoruz. Diyoruz ki dikey mimari yok yatay mimari. Önce mescit sonra sosyal donatı alanları onun ardından da oralarda çevrecilik yeşillendirme onun ardında oralarda inşalara devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Ağaç kesen değil diken olduk
AK Parti'nin çevrecilik ve şehircilik anlayışının tarif ettiği şekilde olmasını isteyen Erdoğan, "Bugüne kadar milyonlarca fidan diktik. Biz ağaç kesen iktidar olmadık, diken olduk” diye konuştu. "Mimarinin ihtişamı ile manevi derinliğin aynı anda buluştuğu şehirlere     yeterince sahip çıkamamış olmamız, en büyük kaybımızdır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TOKİ vasıtasıyla 837 bin konut inşaa ederek özel sektöre de örnek oluşturan bir şehircilik hamlesi başlattık" ifadelerini kullandı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.