Mutfakta yangın var!

Mutfakta yangın var!
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı, elektrirk zammını protesto etti. Beylik Pazarı'nın otoparkında gerçekleşen eyleme katılan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Vatandaşın derdiyle dertlenmek zorundasınız. Bugün vatandaşın mutfağında, pazarında, kesesinde yangın var. İnsanlar çoluğuna, çocuğuna yetemez hale geldi. Bunun üstüne bir de elektrik faturaları eklenince insanlar içinden çıkılamaz bir hale geldi” dedi

CHP İstanbul İl Örgütü tarafından fahiş elektrik zammı eş zamanlı olarak protesto edildi. CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı da Beylik Pazarı'nın otoparkında basın açıklamasında bulundu. Partililerini yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık Damga'ya yaptıüğı açıklamada, “Ben aynı zamanda Beylikdüzü yurttaşıyım. Benim de elektrik faturalarım var. İstanbul İl Örgütü'müzün 39 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yapması çok kıymetlidir. Belediye Başkanı olmak sizi faturalardan bağımsız kılmıyor. Ben de Beylikdüzü'nde yaşayan bir insanım. Zamlar herkesin kesesini etkilediği gibi bizim de kesemizi etkiliyor. Elektrik faturalarının bu kadar zamlanması doğru değil” ifadelerini kullandı.


Sandıkta cevap verilecek

“Pandemiyle birlikte zaten birçok iş yeri ve vatandaş ekonomik kriz yaşarken bir de faturaların bu kadar artması insanların sürdürülemez bir düzenle karşı karşıya gelmesine sebep oluyor” diyen Çalık, “Bugün geldiğimiz noktada artık bu işin ekonomik olarak sürdürülemeyeceğinin ispatını görüyoruz. Ekonomik durumu zor olan vatandaşa bile elektrikte yüzde 52 zam yapıyorsanız, bunu fonlayamıyor, yürütemiyorsanız, yazık. Asgari ücretin bile altında maaş alan insanlar var. Beylikdüzü'nde birçok vatandaşımıza gıda  yardımı yapıyoruz, birçok zorda insan var. Vatandaşın en zor zamanında yanında oluyoruz. Kamu yöneticilerinin görevi budur. Vatandaşın derdiyle dertlenmek zorundasınız. Bugün vatandaşın mutfağında, pazarında, kesesinde yangın var. İnsanlar çoluğuna, çocuğuna yetemez hale geldi. Bunun üstüne bir de elektrik faturaları eklenince insanlar içinden çıkılamaz bir hale geldi. Ama bunun çözümü vardır. Sandık önümüze geldiğinde bugünlerin gereken cevabını vatandaşımız verecek. Yöneticilerin başarılı mı başarısız mı olduğunu sandıkla değerlendirilir” açıklamasını yaptı.


 

Mücadele etmek zorundayız

Açıklamasını, “Keşke bugün burada olmasaydık, keşke başka güzel bir konu için toplansaydık ama bugünlerde  bir arada durmak ve birlikte mücadele etmek zorundayız” şeklinde sürdüren Başkan Çalık, “Herkesin kesesine ekstra nasıl fayda sağlayabiliriz diye düşünürken, insanların keselerine zorluklar yansıtmamalıyız. Biz bugün burada demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Her zaman da demokratik haklarımızı kullanmak için buralarda mücadele edeceğiz. Vatandaşın kesesinde, yaşam hakkında, barınma hakkında siyaset yapılmamalı. Şu an İBB göreve gelir gelmez suda kademeli indirimler yaptı. Şu an su faturaları mesela vatandaşı zamlamıyor. Şu an en ucuz şey su. Suyun maliyeti her geçen gün artarken bu böyle. Suyu insanlara ulaştırmak için elektriğe ihtiyaç var ve İSKİ fahiş elektrik faturaları ödüyor, zararına çalışıyor. Ama bunları görmüyorlar. Her şey siyasallaştırılıyor. Mesela bir deprem gerçeği var bunun önlemi konuşulduğunda, eleştiri getirildiğinde bile siyasi algılanıyor. Halbuki bunlar hayati konular. Bizim bu ülkeye karşı sorumluluklarımız var. Ben bu duyarlılıkla hizmet ediyorum. Herkes bu duyarlılık içinde olmalı. Bu işin A'sı, B'si yok. Vatandaş zor durumda vatandaşın yanında olmalıyız” ifadelerini kullandı. CHP İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer ise “Bizim genel olarak bir düşüncemiz var. Erken seçimin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Vatandaşın çilesi her gün artıyor. Biz bir an evvel parti olarak sandığın insanların önüne gelmesini istiyoruz” diye konuştu.


ZAMLAR GERİ ALINSIN!

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği basın açıklamasına ise İstanbul İmilletvekili Dr. Ali Şeker, İl Başkan Yardımcısı Dursun Poyraz, CHP Büyükçekmece Grup Başkanvekili Ahmet Şahin ve partililer katıldı. İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, “Türkiye ekonomik buhran ile yangın yerine dönmüşken vatandaşımız bir de enerji buhranı yaşıyor. Elektrik bir insan hakkıdır. İnsani yaşam koşullarında ödenebilir olmalıdır. İktidar vatandaşımızın bütçesinde yeni dedikler açtı” açıklamasını yaptı. “Hükümet istifa” sloganı atan katılımcılara seslenen Milletvekili Ali Şeker de “Eşzamanlı olarak İstanbul ilçelerinde düzenlenen 'Zamlar geri alınsın'eyleminde Büyükçekmece’deyiz. Ne elektrik kesintisi, ne fatura derdi; Saray sosyetesinin keyfi yerinde” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.