Necmi Kadıoğlu ağlayarak gitti

Necmi Kadıoğlu ağlayarak gitti
Yaklaşık 14 yıldan beri Esenyurt Belediye Başkanlığı görevini yürüten Necmi Kadıoğlu sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti. CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Kadıoğlu'nun görevden alındığını ve yargılanması gerektiğini söyledi. Ali Tarakcı'ya Esenyurt'ta gerçekleşen silahlı saldırının da istifayı getiren nedenlerden biri olduğu belirtildi.

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin devam eden yolsuzluk davaları nedeniyle, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından AK Partili Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etti. Kadıoğlu son olarak CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat tarafından gündeme getirilmiş, CHP İl Başkanı,  "Esenyurt'a bakın!" uyarısını yapmıştı. Canpolat'ın, "Bize hesap soracak durumda değilsiniz. Sadece Esenyurt'ta 18 bin kaçak inşaatın olduğu raporlarla mevcut; Esenyurt'la ilgili hangi işlemi yaptınız?" sorusu dikkat çekmişti.

AK Partİlİler de rahatsız 
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun istifaya zorlanmasının bir diğer nedeninin de gazetemizin ortaklarından Ali Tarakcı'ya yapılan silahlı saldırı olduğu iddia edildi. Tarakcı Esenyurt'ta çocuğunun yanında saldırıya uğramış, tetiği çeken Veysel Kızılkula'nın saldırı gecesi belediyeye gittiği ifade tutanaklarına yansımıştı. İfadelerin basına yansımasının ardından, CHP Grup Başkanvekili Yavuz İren meclis toplantısında, şaibenin ortadan kaldırılması gerektiğini, bu nedenle kamera kayıtlarının emniyete verilmesi talebinde bulunmuş, bu talep AK Parti Grubu tarafından reddedilmişti. Tarakcı'ya saldıranların ifadeleri doğrultusunda olayın Esenyurt Belediyesi ile ilişkilendirilmesinin, birçok AK Partiliyi de rahatsız ettiği biliniyordu. Bazı AK Partililer ve emniyet birimlerinin iddia edilen bu ilişkiyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kadar taşıdığı ileri sürüldü.

Erdoğan ile görüştü
Bu arada Necmi Kadıoğlu'nun istifasından önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kısıklı’daki evinde görüştüğü ileri sürüldü. Erdoğan’ın, Kadıoğlu’ndan istifasını istediği belirtildi. Bu görüşmenin ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, 13 yıl 8 aydan beri yürüttüğü Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Gözyaşlarını tutamadı
İstifa açıklamasının ardından belediye personeli ile vedalaşan Necmi Kadıoğlu, kendi iradesiyle istifa ettiğini söyledi. AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin katıldığı vedalaşma programında konuşan Kadıoğlu, Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini belirterek, "Bu duruma fitne sokanlar olacaktır. Sakkın bu fitnelere meydan vermeyin" uyarısını yaptı. Konuşması sırasında zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Kadıoğlu, "Biz bu ilçeyi 14 milyon bütçeyle devraldık. Şu anda bütçemiz 1 milyarın üzerinde. Göreve geldiğimizde Esenyurt'un nüfusu 250 bindi, şu anda 225 bin SGK'lı var. Nüfus 850 bin civarında. Önümüzde seçimler var. Canla başla çalışacağız" diye konuştu. Kadıoğlu’nun konuşması sık sık, “Dik dur eğilme Esenyurt seninle” sloganı ile kesildi.

Bu istİfa farklı!
Necmi Kadıoğlu'nun istifasını değerlendiren  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Belediye ile ilgili tartışılan bir konu yok. Kendisi istifa etti, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Esenyurt Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da "Devam eden değişim ve yenileme süreci konusunda kamuoyunu bilgilendirdik. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifası bunun dışında sağlık sorunları nedeniyle yapılmış bir istifa. tedavi süreci 3 yıldır devam ediyordu. Göreve devam etme konusundaki yaşadığı kaygılardan dolayı görevden affını kamuoyuyla paylaştı. Daha önceki istifalarla benzer bir istifa değil. Bu konuda zaten yerel yönetimler başkanlığımız böyle bir süreç başladığında kamuoyuyla paylaşıyor. Cumhurbakanımız bütün siyasi partileri kendi belediyeleri konusunda değerlendirme yapmaya davet ediyorum dedi. Biz kendi belediyelerimizle ilgili çalışmalarımızı başlattık" açıklamasını yaptı.

Kadıoğlu 3 yıldır tedavi görüyor
belediyeden yapılan açıklamada, 13 yıl 8,5 aydır ilçenin belediye başkanlığını yürüten Kadıoğlu'nun, bugün itibarıyla kendi isteğiyle görevinden istifa ettiği, buna ilişkin yazılı talebini Valiliğe bildirdiği belirtildi. Açıklamada, Kadıoğlu'nun 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü kaydedilerek, "Sorumlu olduğu ilçenin ve Esenyurt halkının ihtiyacı olan hizmetlerin üretilmesinde ve yerine getirilmesinde bu sağlık sorunlarının engel olmaya başlayacağı kaygısıyla böyle bir istifa kararı almış bulunmaktadır. Sayın Belediye Başkanımızın, seçildiği günden bugüne kadar Esenyurt ilçesine ve halkına olan duyarlılık sebebiyle almış olduğu bu kararı saygıyla karşılıyoruz. Kendisine Esenyurt ilçesi ve içinde yaşayan insanlar adına gösterdiği insanüstü gayret, çaba ve çalışmalar, sağlık, eğitim, çevre, kültür, sosyal barış daha nice hizmetlerinden ötürü sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi kamuoyu önünde sunarız" denildi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.