Ödemeyen yırttı!

Ödemeyen yırttı!
İmar konusunda büyük sıkıntılar yaşayan Yeşilkent'te mahalle sakinleriyle bir araya gelen AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Yaşar Karaarslan, imar barışı hakkında bilgi verdi. Mahalleli İhsan Ekmekçi'ye, belediye tarafından 58 bin lira ceza kesildiğini anlatan Karaarslan, “Şimdi İhsan Bey, imar barışıyla birlikte bu cezayı ödemekten kurtuldu. Bugüne kadar borcunu ödemeyen yırttı. Ödeyenler de geri ödeme alabilecek” dedi.

AK Parti Avcılar İlçe Teşkilatı, ilçenin en büyük mahalleleri arasında olan Yeşilkent Mahallesi'ne çıkarma yaptı. İmar konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan mahalle halkıyla bir araya gelen İlçe Başkanı Yaşar Karaarslan ve beraberindekiler, hükümetin hayata geçirmiş olduğu imar barışı hakkında bilgi verdi. Yeşilkent'in, imar barışıyla ilgili oldukça avatanjlı bir mahalle olduğunu kaydeden Karaarslan, “İmar barışının kapsamadığı bir takım yerler var. Buralar devlete ait olan araziler. Yeşilkent'te ise böyle bir durum söz konusu değil. Buradaki sıkıntı devlet arazilerinin dışında. Dolayısıyla sizler, imar barışından kolaylıkla yararlanabilirsiniz” dedi.

Ceza ödemeyeceksiniz
Vatandaşların imar barışından nasıl faydalanacağını da anlatan Karaarslan, “Yarından itibaren başlayarak, E-Devlet uygulaması üzerinden başvurularınızı yapabilirsiniz. Bu uygulamadan, binanızın mevcut durumuna ilişkin belgenizi alarak, yetkili kurumlara ulaşabilirsiniz” diye konuştu. İmar barışıyla birlikte geçmişe dönüş bir takım cezaların silineceğini de kaydeden Karaarslan, “Aranızda bu yönde ceza alan var mı diye sormuştum. Örneğin mahalle halkında İhsan Ekmekçi'ye 58 bin liralık ceza kesilmiş. Encümen kararıyla bu cezayı kesmişler. Şimdi bu cezayı yatırmayanlar yırttı. Devlet artık bu cezaları sınırlıyor. Bununla da kalmıyor binanızla ilgili bir yıkım kararı varsa, bunu tamamen kaldırabiliyor” ifadelerini kullandı.

İhsan Bey kurtuldu
Kendisine 58 bin liralık ceza kesilen ve imar barışıyla birlikte bu cezayı ödemekten kurtulacağını öğrenen İhsan Ekmekçi üzerinden örnek vermeye devam eden Karaarslan, “Şimdi İhsan Bey bu cezayı ödemekten kurtuldu. Peki geçmişte benzer cezalar alıp ödemiş olanlar ne olacak? Onlar da konuyla ilgili belediyeyi ihbar ederek, geri ödemelerini alabilecekler. Bu konuda hükümetimiz gereken her şeyi yapmıştır. Bu da Yeşilkent gibi mahallerimiz için çok önem arz eden bir konudur. Şimdi imar konusunda gönül rahatlığıyla ileriye bakabiliriz” diye konuştu.

avcılar yeşilkent

Kendine pay etmeye kalkmasın!
İmar barışıyla birlikte Yeşilkent sakinlerinin sorunlarının büyük oranda çözüleceğini ifade eden Karaarslan, yeni hedeflerinin ise mahalleye özel bir imar planı olduğunu açıkladı. Yeni imar planının İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kısa sürede hayata geçirileceğini anlatan Karaarslan, bu durumda yararlanmak isteyen isimler olabileceğini de iddia ederek isim vermeden Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'a yüklendi. Karaarslan, “Avcılar Belediyesi vakti zamanında bu işi beceremedi. Yeşilkent'le ilgili birçok meseleyi eline yüzüne bulaştırdı. Şimdi İBB'nin ön ayak olduğu bir konu üzerinden İBB'yi eleştirmeye, İBB'ye çamur atmaya çalışıyorlar” dedi.

Katliam gibi düşünce!
Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ın, Yeşilkent Mahallesi için yerinde dönüşüm anlayışıyla hareket ettiğini belirten Karaarslan, “Arkadaşlar, bu düşünce büyük bir katliama sebep olur. Ne katliamı? İmar katliamı. Böyle bir şey olamaz. Yerinde dönüşüm denilen şey sonunda sizin içinde bulunduğunuz durumda hiçbir değişiklik olmaz. Burada hiç boş bir yer yok. Bu sizin suçunuz demiyorum. Ama boş bir yer bırakmamışlar. Cami yapacak, okul yapacak, hastane yapacak hiçbir yer yok. Buna karşılık hala yerinde dönüşüm yapacağım diye geziyor. Şurada bir okul yaptırmak için bile vatandaştan yer isteyip, devletten para istediler. Utanmadan bunları istediler” ifadelerini kullandı.

Sizi kandırmalarına izin vermeyin
Mahalle halkına uyarılarda da bulunan Karaarslan, imar barışıyla birlikte belediyenin kestiği cezaların geri ödemesinin yolunun açıldığını belirterek, “Şimdi size gelip, bir takım cümleler kurup vazgeçirmeye çalışabilirler. Ruhunuzu okşar gibi yapıp bir takım yalanlar söyleyebilirler. Ama sakın sizi kandırmalarına izin vermeyin” dedi. Yeşilkent Mahallesi'ne şimdiye kadar yapılan yatırımların birçoğunun İBB tarafından yapıldığını da anlatan Karaarslan, “Yolların asfaltına kadar, kaldırımlara kadar birçok hizmeti İBB yaptı. Avcılar Belediyesi 20 senedir burada ne yaptı? Hiçbir şey. 24 Haziran seçimlerinde bunun farkında olarak oy vereceğinizi düşünüyorum. Biz 24 Haziran'da burada yüzde yetmiş oranında bir oy bekliyoruz” diye konuştu. YAKUP TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.