Öğrencileri riske atıyorlar: Koyun can kasap et derdinde

Öğrencileri riske atıyorlar: Koyun can kasap et derdinde
Koronavirüs bütün dünyayı kasıp kavururken bazı özel okulların bütün sınıfları okula çağırdığı ve yüz yüze eğitime başladığı öğrenildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bununla ilgili bütün takipler yapılıyor. Derhal soruşturma açılması, konularla ilgili müeyyidelerin, yaptırımların, cezaların hayata geçirilmesi söz konusu" dedi

Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 8 bine dayandı. Her gün ise 2 bine yakın yeni vaka ortaya çıkıyor. Bakanlık kararıyla sadece ana sınıfı ve 1. sınıflar yüzyüze eğitime başlarken, çok sayıda özel okulun, bütün öğrencileri okula çağırdığı ve derslere devam ettiği ortaya çıktı. Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü'nde de bazı özel okulların bütün sınıflarda yüzyüze eğitim verdikleri belirlendi. Birçok velinin bu durumdan tedirgin olduğu ve çocuklarını okula göndermediği öğrenildi. Bazı velilerin ise uzaktan eğitime sıcak bakmadıkları ve çocuklarını okula göndermekten yana oldukları ifade edildi.


GEREKEN TEDBİRLER ALINIP, CEZALAR VERİLİR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise bazı özel okulların bütün sınıflardaki öğrencileri okula çağırmasına ilişkin, "Bununla ilgili bütün takipler yapılıyor. Derhal soruşturma açılması, konularla ilgili müeyyidelerin, yaptırımların, cezaların hayata geçirilmesi söz konusu. Bu, ulusal düzeyde alınan bir karar. Kısmi olarak çok az da olsa bu karara uymayan okullarımız varsa gereken tedbirler alınıp, cezalar verilir. Endişeniz olmasın" açıklamasını yaptı. Selçuk, "Sadece okullara mı verilir, yoksa veliler de bir yaptırımla karşı karşıya kalır mı?" sorusuna da "Bu okullarla ilgili bir konu, mevzuatın gerektirdiği şekilde yapılır?" karşılığını verdi.


TÜM SÜREÇ TAKİP EDİLİYOR

Bakan Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimle ilgili “Tüm süreç takip ediliyor, kuralsız eğitim yapanlara ceza verilecek” dedi. EBA'da yaşanan erişim sıkıntısı hakkında da açıklamalarda bulunan Selçuk, “Yüz yüze eğitimle birlikte talepte sıçrama oldu. Sorunun çözülmesi için çalışma devam ediyor.” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.