Öğrenciye tazminat FETÖ'cü öğretmene ret!

Öğrenciye tazminat FETÖ'cü öğretmene ret!
AYM bireysel başvuruda bulunulan iki itirazı değerlendirdi; görme işlevi zayıflayan öğrenciye 20 bin lira tazminat, tek kişilik odada kaldığı için kötü muamele gördüğünü ileri süren FETÖ mensubu öğretmene de ret yanıtı verdi.

PKK terör örgütünün emniyet güçlerine yönelik yoğun saldırısını protesto etmek için toplanan grup arasında yer alan Pınar Durko adlı öğrenci, polis panzerinden atılan boyalı silahla gözünden darbe almış, görme işlevini de yüzde 20 oranında yitirmişti. Adana Çukurova Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki arbedeyi önlemek için görevlendirilen bin 500 kişilik polis gücü arasında silahı kimin ateşlediği tespit edilemediği için savcılık, takipsizlik kararı verirken, kararı yerinde bulmayan yerel mahkeme ise "Gerekirse bin 500 polisin de teker teker ifadesini alın. Takipsizlik kararı hukuka ve vicdana aykırıdır" diyerek  dava sürecini başlatmıştı. Konuyu, Anayasa Mahkemesi’ne taşıyan öğrenci Pınar Durko ise aradan geçen zamana rağmen faillerin bulunamadığı ve davanın kapatıldığı gerekçesiyle tazminat tabelinde bulundu. Başvuruyu haklı gören AYM, öğrenci Durko’ya 20 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.

FETÖ'cüden tek kişilik oda isyanı
Bireysel başvuruda bulunan FETÖ mensubu öğretmen Raşit Konya da, kaldığı çoklu koğuştan tek kişilik odaya alınmasını, burada 13 gün boyunca tutulmasının kötü muamele kapsamında değerlendirilmesini istedi. Süreçle ilgili savunma yapan cezaevi yönetimi, askeri darbe kalkışmasının bastırılmasının ardından FETÖ’nün cezaevindeki mensuplarını örgütlemeye kalkıştığı bilgisini aldıklarını, bu yüzden de önlem maksadıyla tek kişilik odalara dağıtım yapıldığını belirtti. Tek kişilik odalarda, tuvalet, banyo ve mutfak bulunduğunu, tutuklunun, sağlık, ziyaret  ve haberleşme taleplerinin diğer mahkumlarla eşit haklara sahip olduğunu söyleyen cezaevi yönetimi, “Kaldığı yer hücre değil, Avrupa cezaevleri standartındaki tek kişilik odalardır” şeklinde detayı paylaştı. Başvuruyu hükme bağlayan AYM, kötü muameleye maruz kalınmadığının açık olduğunu ifade ederek başvurucunun,13 gün boyunca tek kişilik odaya alınmasını idari bir tedbir olarak değerlendirdi. CENGİZ ALÇAYIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.