Ölümle burun buruna

Ölümle burun buruna
Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin etrafındaki AVM ve rezidans inşaatı nedeniyle, okulun hemen yanında korkutan görüntüler oluştu. İnşaatın temel atma çalışmaları sebebiyle oluşan uçurumdan tedirgin olan 400 öğrenci ölümle burun buruna ders yapıyor

Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin de içinde bulunduğu arazi Bulgar Eksarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'na devredildikten sonra imar değişikliği yapılmıştı. 36 katlı 4 kuleden oluşacak yeni yapı için Şişlililer ve öğrenci velileri itiraz etse de bir sonuç alınamamıştı. Okulun yıkılarak başka yere taşınması, öğrencilerin de prefabrik binaya taşınması kararı çıkarken; temel atma çalışmaları da başladı. 400 öğrencinin eğitim gördüğü okulun hemen yanında başlanan çalışmalar nedeniyle uçurum meydana gelirken; yağan yağmurun da etkisiyle toprak kayması yaşandı.

Duvarlar titriyor
İnşaatın ortasında ders yapan öğrenciler çok korktuklarını belirterek “Ders yaparken dışarıda inşaat çalışmaları yapılıyor. Kazı sırasında sıralar titriyor, duvarlar titriyor. Okul yıkılacak diye çok korkuyoruz. Okulun duvarlarında çatlaklar var. Çevresine istinat duvarı yapmadılar. Okulun altındaki taşlar dökülüyor, yıkılacak diye korkuyoruz” diye konuştu. Veliler ise çevrede yaşayanlar ve belediyenin şikayetlerine karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yetkinin Çevre Bakanlığı’nda olduğunu söylediğini belirtti. Buna karşılık bakanlık ise topu belediyeye atarak denetleme ekiplerinin olmadığını söyledi.

İnşaat hemen durdurulmalı
Öğrencilerin ve okulda bulunan herkesin büyük risk altında olduğunu söyleyen CHP İBB ve Şişli Meclis Üyesi Tonguç Çoban, inşaat çalışmasının hemen durdurulması gerektiğini söyledi. Çoban, “Şişli'nin göbeğinde çok yoğun bir yapılaşma olacak. Şişli halkı olarak bizler, öğrenciler eylem yaptık. Şu an görülüyor ki öğrencilerin öğrenim hakkı hiçe sayılarak öğrenim yılının ortasında, insanların canı da hiçe sayılarak bir iş başlatıldı. Bu olay, Türkiye'de imar rantının insan canının da önünde görüldüğünün, imar rantı denildiği zaman akan suların durduğunun, imar rantının yaşama hakkının ötesinde bir kural haline geldiğinin kanıtıdır” dedi.

Projeden vazgeçilmeli
“İnşaat acilen durdurulmalı” diyen Çoban, “Öğrencilere aynı koşullarda bir yer sağlanmalı. Hatta CP olarak henüz inşaat yapılmamışken bu projenin durdurulup buranın bir eğitim yuvası olarak devam etmesini talep ediyoruz. Öncelikle acil olarak çalışmanın durdurularak öğrencilerin eğitimine devam etmesi gerekiyor. O binada öğrencilerin durmaması lazım” diye konuştu. EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.