Ölümü göze alıp ocağa girdiler!

Ölümü göze alıp ocağa girdiler!
41 madencinin vefat ettiği Bartın'daki facianın ardından yürek burkan hikayeler günyüzüne çıktı. Şu anda yaralı olarak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde ölüm kalım mücadelesi veren İbrahim Çeliktaş'ın madenden çıktıktan sonra arkadaşlarını kurtarmak için yeniden ocağa girdiği ve zehirlenerek orada kaldığı belirtildi. Çeliktaş'ın diğer arkadaşları tarafından yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi

ARKADAŞLARINI KURTARMAK İÇİN ZEHİRLENDİ

Bartın'da maden ocağındaki patlamada yaralananların yakınlarının Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde bekleyişi sürüyor. Hastane önünde konuşan yaralı madenci Ayhan Akgün'ün ağabeyi Kenan Akgül, kardeşinin arkadaşı İbrahim Çeliktaş için "Kendisi olaya maruz kaldığı halde dışarı çıktıktan sonra tekrar arkadaşlarına yardım etmek için içeri giriyor. Böyle bir kardeşlik ruhuna hiç rastlamadık. Birbirine öyle bir bağlanmışlar ki, ölümü göze alıp ocağın içerisine girdiler. İbrahim Çeliktaş, çıkarken karbonmonoksite maruz kalıyor ama tekrar girince içeride kalıyor. Arkadaşlarını kurtarmak için zehirleniyor. Sonra kendisi de zehirlenince diğer arkadaşları onu kurtarıyor" dedi.


ARKADAŞLARI BAĞIRINCA OĞLUM GERİ DÖNÜYOR!

Maden şehidi Yener Saygın'ın babası Faik Saygın da oğlunun durumunu anlattı. Acılı baba, “Arkadaşları 'bizi kurtarın' diye bağırınca dayanamayıp geri dönüyor. Geri dönünce daha fazla gazı almış oluyor. Madende oyalanma olmaz. Bir an önce dışarı çıkabilirsen kurtulursun. Arkadaşlarını kurtarırken bayılmış, düşmüş ve sendelemiş. Maske ağzından düşmüş ve o şekilde bayılmış. Onu da kurtarıcılar dışarı çıkartıyor. Oğlumun kurtardığı adamlar dışarı çıkıyor, kendisi çıkamıyor” diye konuştu. Saygın, evli olan oğlunun bir kız çocuğunun olduğunu kaydederek, “Kızına aşıktı. Baba-kız birbirini çok seviyordu. Birbirinin istediklerini ikiletmiyorlardı” ifadelerini kullandı.


2 MADENCİNİN DURUMU AĞIR

Hastane önünde açıklama yapan Bartın Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Yılmaz "Başhekimimizden bilgi aldık, 4 kişinin olabildiğince iyi olduğu söylendi. 2'sinin durumu ağır” açıklamasını yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.