Önce cinayet sonra taziye!

Önce cinayet sonra taziye!
Avcılar'da otel işletmeciliği yapan karı koca Esra Yıldız ve Nuri Yıldız'ın katilleri yeğenleri Ferhat Y. ile Muhyettin Y. çıktı. Polis olayla ilgili 7 kişiyi gözaltına alırken, Esra Yıldız'ın acılı annesi, “Bu insanlar cenazemde, yanıma gelmişler, başsağlığı dilemişler. En ağır cezanın onlara verilmesini istiyorum” dedi

Avcılar'da otel işletmeciliği yapan karı koca Esra Yıldız ve Nuri Yıldız'ın öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin suçlamaları kabul etmediği öğrenilirken, cinayetin tüm detayları polis dosyasında yer aldı. Polisin, Nuri Yıldız'ın lüks otomobilini 50 kilometre boyunca kameralar yardımıyla takip ederek şüphelilere ulaştığı öğrenildi. Polis dosyasına göre olayı Nuri Yıldız'ın yeğenleri Ferhat Y. ile Muhyettin Y. gerçekleştirdi. Onları buluşmaya getiren ise Aleyna Y. olarak belirlendi. Cinayetlerin Yıldız çiftinin otellerini ele geçirmek maksadıyla yapılmış olma ihtimali üzerinde duruyor.

Karı koca öldürülmüştü
İstanbul, Esenyurt TEM Otoyolu Haramidere bağlantı yolunda 11 Ekim 2021 tarihinde lüks bir aracı söndüren itfaiye ekipleri aracı söndürdükten sonra içinde kan izleri gördüğünde polis harekete geçerek soruşturma başlatılmıştı. Polis lüks otomobilin sahibi Nuri Yıldız'ın evine gittiğinde eşi Esra Yıldız (38)'ın boğazı kesilerek öldürüldüğünü görmüştü. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada polis, Nuri Yıldız'ı aramaya başlarken, 14 Ekim 2021 tarihinde Beylikdüzü, Dereağzı Mahallesi, Gaziler Caddesi ile Vilda Sokak arasında bulunan boş arazide bir erkek cesedi bulunmuştu. Yapılan incelemede başından tabancayla vurularak öldürülen cesedin Nuri Yıldız'a ait olduğu belirlenmişti.

yasemin dallı

Cinayetin detaylarına ulaşıldı
Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada cinayetlerin nasıl işlendiği yönündeki ayrıntılara ulaşıldı. Polis soruşturmasına göre olayın olduğu gece saat 21.21'deEsra Yıldız, Beyoğlu'nda bulunan otellerinden ayrılarak bir taksiye binerek evine doğru hareket etti. Aynı otelden 21.53' te lüks cipine binerek ayrılan Nuri Yıldız'ın Okmeydanı kavşağından E-5 karayoluna bağlandığı ve Avcılar yönüne doğru hareket ettiği tespit edildi. Nuri Yıldız'ın kullandığı otomobilin Bahçelievler'de yol kenarında durarak dörtlü lambalarını yakarak beklemeye başladığı görüldü. Bir süre sonra arkadan gelen bir araçtan inen iki şüphelinin, Nuri Yıldız'ın otomobiline bindiği ardından otomobilin hareket ettiği tespit edildi.

Cesedi ağacın altına bırakmışlar
Polisin yaptığı çalışmada daha sonra kamera görüntülerine giren aracın ön camında bulunan mermi izinin Nuri Yıldız'ın buluşmanın hemen ardından öldürüldüğü tespit edildi. Kamera görüntülerinden takip edilen Nuri Yıldız'ın da içinde bulunduğu otomobilin Gürpınar'a gittiği ardından Beylikdüzü'ne geldiği tespit edildi. Şüphelilerin burada Nuri Yıldız'ın cesedini bir ağacın altına bıraktıktan sonra olayda kullandıkları silahı bir çalılığın içine atarak yollarına devam ettikleri tespit edildi.
 

Cinayeti işlemeye lüks ciple gitmişler
Polis dosyasına göre şüpheliler ardından Avcılar'a Nuri Yıldız'ın evine doğru hareket etti. Nuri Yıldız'ın otomobilini bir sokak arkaya park eden şüphelilerin eve yöneldikleri ve zili çalarak kapıyı açtırdıkları tespit edildi. Esra Yıldız'ın normalde kapıyı tanımadığı kimseye açmadığı öğrenilirken, eve girmeden önce Nuri Yıldız'ın telefonuyla Esra Yıldız'ın telefonu arasında kısa bir görüşme gerçekleştiği belirlendi.

10 dakika içinde cinayet
Eve girerken güvenlik kameraları tarafından görüntülenen şüphelilerin içerde yaklaşık 10 dakika kaldıktan sonra aceleyle binayı terk ettikleri görüldü. Polis dosyasına göre şüphelilerin bu süre içinde cinayeti işledikleri Esra Yıldız'ı boğazını kesip vücudundan defalarca bıçakladıkları tespit edildi. Kamera kayıtlarına göre yine Nuri Yıldız'ın lüks aracıyla hareket eden şüphelilerin Avcılar'dan Haramidere istikametine doğru hareket ettikleri, bir süre sonra durarak aracı ateş verdikleri tespit edildi.
 


En ağır cezayı alsınlar
Esra Yıldız’ın annesi Yasemen Dallı, çifte cinayeti damadının yakınlarının işlediğinin kabullenmesinin kendileri için çok zor olduğunu belirterek, "Cenazemde, yanıma gelmişler, başsağlığı dilemişler. En ağır cezanın onlara verilmesini istiyorum" dedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro ekipleri, 50 gün süren araştırması sonucu Esra Yıldız’ın Avcılar’daki evinde boğazı kesilerek, aynı gün aracı yakılmış halde bulunan eşi Nurettin Yıldız’ın 3 gün sonra tabanca ile öldürülmüş halde bulunması olayını aydınlattı. Polis, uzun süren araştırma ve soruşturma, güvenlik kayıtlarının incelenmesi sonucu çifte cinayete ilişkin Nurettin Yıldız’ın 7 yakınını gözaltına aldı.

 


Zindanlarda çürüsünler
Kızının öldürülmesi ile perişan olan Esra Yıldız’ın annesi Yasemen Dallı, cinayeti damadı tarafından kimliğini bilemediği kişiler tarafından işlendiğine dair düşüncesi bulunduğunu belirtirken, açıklanan sonucu yine de kabullenmesinin zor olduğunu söyledi. Yasemen Dallı şöyle dedi: "Bunlara insan diyemiyorum. Çünkü; insanlara hakaret olur. Hiçbir şey olmamış gibi benim cenazeme; kardeşlerinin cenazelerine geliyorlar. Tek bir şey diliyorum; Hepsi, benim evladımın kanında boğulsun. Üç günden bu yana benim tansiyonum düşmüyor bu üzüntü, sıkıntı içerisinde. Ben yavruma her gün giderken onlar dışarıda geziyorlardı. Ben yavrumun başında ağlarken onlar sokakta geziyorlardı. Sonuçta tek şey istiyorum; Kadına destek olalım, şiddete dur diyelim. Kadına şiddete hayır diyelim. Çünkü benim evladım bunu hak etmiyordu. Sonuçta bir para, menfaat kalmıyordu. Nurettin’in kendi çocukları var. Onların hissesi daha çok. Benim evladım boşa öldürüldü. Sebepsiz öldürüldü. Sadece Yıldız soyadını taşıdığı için öldürüldü. Evet cenazeye de gelmişler, benim cenazemde ve benim yanıma gelmişler, başsağlığı dilemişler. Benim yavrumu öldürmüşler ve bana geliyorlar. Kesinlikle adaletin yerini bulmasını istiyorum. Kesinlikle müebbet istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Benim yavrum kara topraktaysa onlar da zindanlarda çürüsünler sadece bunu istiyorum."


DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.