Önce mühürledi sonra ev aldı! Bülent Kerimoğlu'nun aldığı dairenin değeri ise...

Önce mühürledi sonra ev aldı! Bülent Kerimoğlu'nun aldığı dairenin değeri ise...
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, eski Sümerbank arazisine yapılan ve 6 yıl önce inşaatı sırasında belediye tarafından mühürlenen Pruva 34 Konutları'ndan daire satın aldı. 4 oda 1 salondan oluşan 310 metrekare büyüklüğündeki evlerin, şu anda 8 milyon ile 12 milyon 500 bin lira arasında satıldığı öğrenildi.

Bakırköy Sümerbank arazisi üzerinde yapılan Pruva 34 konutları, 2014 yılında Bakırköy Belediyesi tarafından mühürlendi. İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin kararıyla mühürlenen konutların yapıldığı arazide, Bizans döneminden kalıntılar olduğu gerekçesiyle başvuru yapılmış, mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Independent Türkçe'nin haberine göre Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun, 6 yıl önce Bakırköy Belediyesi tarafından inşaat halindeyken mühürlenen, daha sonra inşaatına devam edilen Pruva 34 konutlarına taşındı.


Ne yapsaydım, bodrum katta mı yaşasaydım?

2 ay önce Pruva 34'te bir daire satın alan Kerimoğlu, 2014'te mühürlenen konuta taşınmasıyla ilgili "Anıtlar Kurulu'nun başvurusu neticesinde biz yürütmeyi durdurma kararını uyguladık ve inşaatı mühürledik. Ancak daha sonra inşaatın sürmesi için gerekli şartlar yerine getirildi ve biz bu mührü kaldırdık" diye konuştu. Kerimoğlu, belediye başkanı olmadan önce hastane sahibi olduğuna değinerek, "Burada bir daire satın alabilecek kadar varlık sahibiyim, bunu da 23 yıl boyunca mesleğime borçluyum. Ne yapsaydım, bodrum katta mı yaşasaydım?" dedi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.