Osuruk değil çam ağacı

Osuruk değil çam ağacı
Daha önce kesilen osuruk ağaçları nedeniyle gündeme gelen Büyükçekmece Albatros Parkı şimdi de anıt çam ağacıyla gündeme düştü. 11 Nisan 2017'de üç şirketin ortak girişimle aldığı araziye, içerisindeki anıt ağacın etrafının çevrilmediği gerekçesiyle tapu verilmedi

Park olarak kalması talebiyle çok sayıda eylem yapılan Albatros arazisi için yeniden fonksiyon değişikliğine gidildi. 11 Nisan 2017'de Suudi, Katar ve Yemenli bir fonla ortaklık kuran Demir İnşaat'a satılan arazinin ticaret, konut ve turizm alanı olarak kullanılması planlanan oranları değişti. Daha önce yüzde 60'ı ticaret+konut, yüzde 40'ı turizm alanı olarak belirlenen inşaat alanları, artık yüzde 40'ı ticaret+konut alanı, yüzde 60'ı ise turizm alanı olarak belirlendi. Ayrıca alanın istenildiğinde tamamının turizm alanı olarak kullanılabilmesinin de önü açıldı. 

BAKANLIK TAPU MÜDÜRLÜĞÜNE TALİMAT VERDİ
Geçmişte ağaçların kesilmesi nedeniyle birçok eylem yapılmış, belediye ise kesilen ağaçların halk arasında 'osuruk ağacı' olarak bilinen aylantus ağaçları olduğunu açıklamıştı. Şimdi ise alan içerisinde kalan anıt çam ağacından ötürü araziyi satın alan ortak girişime tapu verilmediği ortaya çıktı. Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın siyaseten inceleme başlattığını ve sözlü olarak ilgili müdürlüğe tapu verilmemesi yönünde talimat verdiğini iddia etti. Akgün, şimdiki duruma Büyükçekmece’nin gelişmesini istemeyenlerden dolayı gelindiğini söyledi. 

YEŞİL ALAN OLARAK KALSIN
Albatros arazisinin fonksiyonlarında değişikliğe gidilmesi AK Parti'li ve CHP'li meclis üyeleri arasında tartışmalara sebep oldu. İlgili arazinin yeşil alan olarak kalmasını isteyen AK Partili Recep Erol halkın da bunu talep ettiğini belirtti. Erol’a  tepki gösteren Hasan Akgün, “Bu işi sulandırmak doğru değil. Burası Büyükçekmece'nin denize en yakın noktadaki turizm merkezi" çıkışını yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.