Otizmli diye kovdular!

Otizmli diye kovdular!
Beylikdüzü Otizmle Mücadele Derneği Kurucu Başkanı Dilek Bozkurt, otizmli kızı ile Sarıyer'de bulunan Atatürk Arboretumu'na alınmadı. Kızının elinde balon olduğu gerekçesiyle geri çevrilen Bozkurt, görevlilerin çirkin tavırları karşısında şaşkına döndü. Bozkurt, “Kızımın otizmli olduğunu belirtmeme rağmen, kovmaktan beter ettiler” dedi. Olayın duyulmasının ardından engelli anneleri sosyal medyada isyan etti

Beylikdüzü Otizmle Mücadele Derneği Kurucu Başkanı ve gazetmizin yazarı Dilek Bozkurt, Sarıyer'de bulunan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait Atatürk Arboretumu'nda büyük bir skandalla karşılaştı. Otizmli kızı ile arboretuma girmek isteyen Bozkurt, kapıdaki görevliler tarafından içeriye alınmadı. Görevliler, çocuğun elindeki sönmüş balonu bahane ederek, Bozkurt ailesine kapıyı gösterdi. Bolanla içeriye girmenin sakıncasını soran Bozkurt, “Balon ağaç dallarına takılıyor” şeklinde bir cevap aldı. Balonun sönük olduğunu söyleyince de görevliler, kapıyı kapatarak, Bozkurt ailesini kibar bir şekilde kovdu.


 

OTİZMLİ BİR ÇOCUĞA NEDEN İNİSİYATİF KULLANILMADI?

Otizmli çocuğunun içeriye alınmamasına tepki gösteren Bozkurt, “Otizmli diye üzerine basa basa söyledim. Kriz yaşar, balon sönük dedim. Açıklama bekliyorum dedim ama  kapıdan kovmaktan beter ettiler” diye isyan etti. Beylikdüzü Otizmle Mücadele Derneği'nden yapılan açıklamada ise “Kurucu başkanımız bu durumu sosyal medya hesabından paylaştıktan sonra kendisine başka bir dernek sekreteri ulaşmış ve aynı mekanda çocuğunun elindeki topla içeriye girilmesine izin verildiğini belirtmiştir. Özel durumlar için inisiyatif kullanma hakkı vardı da neden otizmli bir çocuğa bu inisiyatif kullanılmadı?” tepkisi gösterildi.



GÖREVLİLERE EĞİTİM VERİLDİ Mİ?

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ne çağrıda bulunan Dilek Bozkurt, “Personellerinize otizm gibi diğer gelişim farklılıkları gösteren bireylerin durumu konusunda gerekli eğitimler verilmedi mi? Maruz kaldığımız bu muameleden ötürü görevlileri kınıyor gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

HABER:EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum