Otobüs biletleri cep yakıyor!

Otobüs biletleri cep yakıyor!
9 günlük bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar otogarlarda yoğunluk yarattı. Otobüs firmaları bilet fiyatlarına yüzde 30 ila 40 zam yaptı.

ANIL BODUÇ- 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda, 9 günlük bayram yoğunluğu devam ediyor. Bayram tatili sebebiyle artan talepleri karşılayabilmek için birçok otobüs işletmesinin ek seferler koyduğu öğrenilirken, tatil bölgelerine ya da memleketlerine gitmek isteyen yolcuların otogara geldiği görüldü. Otogar içinde ve araç giriş-çıkış noktalarında da kendi araçlarını veya taksileri kullanarak gelen yolculardan dolayı trafik yoğunluğu oluştu.

Bayram yoğunluğu yaşanıyor

Otobüs kaptanı Savaş Dursun, "Bayram yoğunluğu yaşıyoruz şu anda. Araçlarımız boş geliyor ama dolu gidiyor. Bir tarafta öğrenci zamanı, bir tarafta köylülerin geri dönüş zamanı olduğu için işlerimiz iyi şu anda. Bingöl'e gideceğiz birazdan, araçlarımız dolu. Bilet fiyatımız İstanbul'dan Bingöl'e bin 500 lira. Yoğunluk bir hafta önce başladı, sonbahara kadar sürer. Koltuklarımızın hepsi dolu 41 kişi. Şimdi çıkacağız, yarın sabaha Bingöl'de olacağız. Yolcuların çoğu biletlerini artık internetten alıyor, otogara gelmeden. Otobüsler kazanıyor ama yazıhaneler şu anda pek iyi değil. Yolculuk sırasında da emniyet kemerlerine dikkat ediyoruz, emniyet kemerleri hayat kurtarır" dedi.

Dedemi görmeye gidiyorum

Semihcan Azkar ise , "Kuşum Fındık ile birlikte Balıkesir'e anneannemi ve babaannemi görmeye gidiyoruz. Tatilde test çözeceğim, arkadaşlarımla vakit geçireceğim. Dedemleri görüp, el öpeceğim. Heyecanlıyım" diye konuştu.

İzmir'e en ucuz bilet 950 lira

Semiha Bulut da, "İzmir'e annem ve babamı görmeye gidiyorum. Yaşlı annem ve babamı ziyaret edeceğim, onlarla vakit geçireceğim. Şu anda araca yeni yerleştik, birazdan emniyet kemerimi takacağım. Olması gereken bir şey. Emniyet kemerini kendi emniyetimiz için takmalıyız. Bilet konusunda da yoğunluk var, eşim internet üzerinden ek sefer olan araçtan 950 liraya almış bileti. Demek ki yoğunluktan ikinci araç çıkarmışlar" ifadelerini kullandı.

4 kişilik bir aile için 8 bin lira

İzmir'e giden bir başka isim olan Bilge Gökçe de bilet fiyatlarından dert yandı. 4 kişilik bir aile olduklarını anlatan Gökçe, “Bir firmadan tanesi bin liraya bilet bulduk. 4 kişilik bir aileyiz. Git gel 8 bin lira sadece yol masrafımız var. Asgari ücretin fiyatı belli, emekli maaşları belli bu ortamda keşke biletler biraz ucuz olabilseydi. Bu pahalılığa bir çare bulunmalı” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.