Otobüsler yolda peki suç kimde?

Otobüsler yolda peki suç kimde?
Yolda kalan ve yolcular tarafından iteklenen İETT otobüslerinin görüntüleri tartışılmaya devam ediyor. Son olarak Salacak'ta aşırı hız yüzünden refüje çıkan otobüs yolda kalırken, yolcular aracı sallayarak çözüm üretmeye çalıştı. Damga'ya konuşan İBB CHP Grup Sekreteri Mesut Kösedağı ise 2019 ve 2021 arasında otobüs arızaları diğer dönemlere göre yüzde 25 azaldığını belirterek, "Ama troller vasıtasıyla bu arızalar yeni oluyormuş gibi bir algı çalışması yapılıyor" dedi

Arıza yaparak yolda kalan ve yolcular tarafından iteklenen İETT otobüsleri yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Bayrampaşa, Beyazıt, Sarıyer, Mecidiyeköy, Bağcılar ve Küçükçekmece'de çekilen görüntülerin ardından dün de Salacak'ta aşırı hız yüzünden refüje çıkan otobüs yolda kaldı, yolcular aracı sallayarak çözüm üretmeye çalıştı. AK Parti kanadı, otobüs arızalarının, bakımsızlık ve İBBB yöneticilerinin beceriksizliğinden kaynaklandığını savundu. Arıza görüntüleri ve iteklenen otobüsler uzun süre sosyal medyada tartışılarak İstanbul ve Türkiye'de gündemi haline geldi. Ayrıca otobüslerin bakımı için için yapılan ihaleyi alan şirketin, CHP'lilerle yakınlığı gündeme geldi.


AK PARTİ DÖNEMİNE GÖRE ARIZALAR YÜZDE 25 AZALDI

Bütün bu tartışmaların ardından Damga'ya konuşan İBB CHP Grup Sekreteri Mesut Kösedağı, 9 ay önce 300 otobüs alımı için Cumhurbaşkanlığı'na müracaat ettiklerini belirterek, "Döviz olarak borçlanmak için başvurmamız gerekiyor. Fakat 9 ay geçmesine rağmen hala cevap gelmedi. Biz de 5 Ağustos'ta 160 adet otobüs için ihaleye çıktık. 100 adedi tek körüklü 21 metrelik kısa otobüs. 60 tanesi ise 25 metrelik çift körüklü uzun otobüs alacağız. Yılbaşından sonra teslim alacağız" dedi. 2019 ve 2021 arasında otobüs arızaları diğer dönemlere göre yüzde 25 azaldığını belirten Kösedağı, "Ama bu arızalar yeni oluyormuş gibi troller vasıtasıyla algı oluşturuldu" ifadelerini kullandı.

murat kösedağı


 

OTOBÜSLERİN TAMAMININ DEĞİŞMESİ GEREKİYOR!

AK Parti döneminde otobüs alımlarının merdiven altı yapıldığını ifade eden CHP'li Mesut Kösedağı, "Biz canlı yayında yapıyoruz. Şu an ki otobüsler 8-9 yaşına gelmiş. Tamamının değişmesi gerekiyor. 2004'te otobüs biletleri 1 dolardı. Şu anda 1 yolcunun 6-7 lira arası maliyeti var. Otobüs bileti 3.5-4 lira. Yani 1 doların yarısı kadar. Buna rağmen İETT eskisine nazaran daha az zarar ediyor" açıklamasındsa bulundu.

DAMGA ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.