Pahalılığa sebze ayarı

Pahalılığa sebze ayarı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi 50 ayrı noktada 'Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Sebze' satışına başladı. Tanzim satış uygulamasının sabah saat 10.00 ile akşam 19.00 arasında yapılacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Bunlarla da kalmayacağız, temizlik malzemelerinde de buna gideceğiz” açıklamasını yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, enflasyonla mücadele için belediyelerin sebze meyve satışına başlayacağını belirtmesi üzerine harekete geçen İBB, 50 ayrı noktada 'Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Sebze' satışına başladı. İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'in katılımıyla ilk satış Bayrampaşa’da gerçekleşti.

3 kiloluk sınırlama 
Vatandaşlara satışı da önce kendisi yapan İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, başlatılan projeyle ilgili, “İstanbul’da 34 ilçede 50 noktada bu hizmeti sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın teveccühüne karşı tüm önlemleri almış durumdayız. Tanzim satış uygulamamız sabah saat 10.00 ile akşam 19.00 arasında yapılacak. Vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacak uygulamayı ilk başta 7 sebze ile başlatacağız. Satışlarımıza toptan alınıp stoklama yapılmaması için 3 kiloluk sınırlama getirdik. Bu çalışmanın devamlılığı vatandaşlarımızın talebine bağlı olarak sürecek. Bu malları Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden toplanacak. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile sürekli temas halinde olacağız. Bu noktada Tarım Kredi Kooperatifleriyle birlikte bu malları temin ediyoruz. Bu malların tonları da talebe göre değişecek. Satış noktalarında ürünler bitmeye yaklaştığında depomuzdan temin edeceğiz. Lojistik tedbirlerimiz her daim olacak” açıklamasını yaptı. Arnavutköy, Adalar, Şile, Silivri ve Çatalca'da üreticilik yapıldığından dolayı satışolmayacağı öğrenildi. 

Sebze fiyatları düştü
Pazardaki fiyatlarda tanzim satışlardaki fiyatların arasında büyük bir fark olduğunu belirten Ercan Köylübayır, “Pazarda patlıcanın kilosu 19-20 liraya ulaşmıştı. En son 10 liraya düştü. Bu da rekabetin bir sonucuydu ancak yine de çok pahalı. Tanzim satışlarda fiyatlar yarı yarıya. O yüzden buraya geldik. Önceden pazarlarda 50-100 liraya alışveriş yapabilirken şimdi 150-200 lirayı buluyor harcamalar. Tanzim satışların faydasını göreceğiz inşallah” diye konuştu. Bir vatandaş ise pazardaki fiyatlardan daha uyguna geleceğini düşündüğü tanzim satışların vatandaşın cebini daha çok düşündüğünü söyledi.

Halka torba verildi
Avcılar girişindeki İSPARK yanında kurulan çadırlarda domates 3, patlıcan 4.5, biber 6, salatalık 4, ıspanak 4, patates ve soğan 2’şer TL’den satışa çıkarıldı. Pazar veya marketlere göre düşük fiyatla sebze ve meyve satışı yapıldı. Kredi kartı ile de satış yapılırken, müşterilere ücretsiz pazar satış torbaları verildi. AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. İbrahim Ulusoy, 10.00-19.00 saatleri arasında burada sınırlama olmadan halka ucuz gıda ulaştırılması için başlattıkları çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Bu oyunu bozacağız
Tanzim satış noktaları hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Semt pazarı dedim. Niye? Son günlerde Türkiye'de bir oyun oynanmaya başladı. Patlıcan, domates, patates, salatalık... Fiyaları tırmandırmaya başladılar. Bu bir terör estirmeydi. Bu teröre karşı nasıl Gabar'da Cudi'de Tendürek'te nasıl inlerine girdiysek, bu sebze-meyve gıda terörünü estirenlere de evet şimdi belediyelerimiz vasıtasıyla tanzim satışlar semt pazarlarını kurarak Ankara İstanbul başta olmak üzere bugün itibariyle ucuz ürünü satmaya başladık. Fiyatlar neredeyse yarı yarıya inmiş vaziyette” dedi. “Halk Ekmek'te nasıl ucuz ekmeği biz vatandaşımıza verdiysek şimdi de sebzede meyvede her türlü üründe” diyen Erdoğan, “Bunlarla da kalmayacağız, temizlik malzemelerinde de buna gideceğiz. Oyunu hep beraber bozacağız. Bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz. İşte Ticaret Bakanlığımız hallere teftiş için elemanlar gönderdi. Onları dövmeye kalktılar. Niye? Ruhlarında sıkıntı var” açıklamasını yaptı. 


 

Kredi kartının da geçerli olduğu tanzim çadırlarında İstanbul’daki pazartesi günü fiyatları:
Biber çeşitleri: 6 lira
Ispanak:     4 lira
Soğan:     2 lira
Patates:     2 lira
Domates:     3 lira
Salatalık:     4 lira
Patlıcan:     4 buçuk lira

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.