Parasız eğitim!

Parasız eğitim!
Beykent Üniversitesi’nin Esenyurt Yerleşkesi’nin inşaatında çalışan işçiler paralarını alamadıkları gerekçesiyle sokağa döküldü. İlgili yerleşkeyi teslim alan üniversitenin, kayıt yaptığını, eğitim faaliyetlerine başladığını belirten işçiler, “Kendileri milyonluk arabalara binerken biz alın terimizin hakkını alamıyoruz” diye isyan etti

Arel Peyzaj Mimarlık, yüklenici firma olarak Beykent Üniversitesi ile Esenyurt Yerleşkesi'nin yapımı için anlaştı. Çok sayıda taşeron firmayla birlikte çalışan Arel, inşaatı tamamlayıp teslim etti. Yerleşkenin açılışı şaşaalı bir etkinlikle yapılarak kayıtlar alınmaya başlandı. Ancak iddiaya göre Beykent Üniversitesi ana yüklenici firmaya ödeme yapmayınca, bütün çalışanları etkileyen zincirleme bir mağduriyet ortaya çıktı. Çalışan bin işçiden yaklaşık 700'ünün 5 aydan beri parasının verilmediği, özellikle taşeron çalışanlarının mağdur olduğu belirtildi.

Böyle bir zulüm olabilir mi?
3 günden beri üniversite yerleşkesi önünde toplanan ve emeklerinin karşılığını talep eden işçiler ise ceplerinde bir kuruş olmadığını belirterek, “Böyle bir zulüm olabilir mi? Herkesin çoluk çocuğu var. Kendileri milyonluk arabalara binerken biz emeğimizin hakkını alamıyoruz. Bu nedenle eşinden ayrılanlar var. Dağ başımı burası?” tepkisini gösterdi. Kredi kartlarıyla idare etmeye çalıştıklarını ifade eden işçiler, kimsenin seslerine kulak vermediğini dile getirerek, “Biz eşek başı değiliz. Bu eylem devam ederken buraya öğrenci nasıl gelecek?” diye sordu.

Dışarıda yatıyorlar
Mağdurların arasında yaklaşık 70 işçinin gurbetçi olduğu belirtilerek, bu işçilerin dışarıda hayvanlarla birlikte yattıkları iddia edildi. Bu arada iddiaları sorduğumuz Beykent Üniversitesi yetkilileri konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.