Partizanlık büyük ayıptır

Partizanlık büyük ayıptır
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediye başkanlarıyla İstanbul'un sorunlarını konuşmak için tertip ettiği toplantıya AK Partili başkanların katılmamasını sert sözlerle eleştirdi. 16 belediye başkanının katılacağını bildirmesine rağmen, son anda vazgeçtiğini belirten İmamoğlu, "Türkiye'nin en büyük ayıbı ve sıkıntısı siyasi parti bağımlılığı ve partizanlıktır" açıklamasını yaptı.

Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2. oturumunu gerçekleştirdi. Belediye Meclis toplantısında ilk olarak öneriler alındı. Ardından gündem dışı konuşmalar gerçekleşti. Beykoz Meclis üyesi Adem Sefer, 15 Temmuz ile ilgili söz aldı. Başkan İmamoğlu da 15 Temmuz günü 11:45’de belediye önünde tören yapılacağını ve sonrasında mevlit okutulacağını duyurdu.

Talimatla iş yapılmaz
Gündem dışı söz alan AK Partili Murat Türkyılmaz öneriler ile yeni dönemde belediye yön vereceklerini ve etkin bir muhalefet ortaya koyacaklarını söyledi. Türkyılmaz sözlerini, "Umarım İstanbullular Sezen Aksu’nun şarkısında olduğu gibi ‘İstanbul İstanbul olalı hiç görmedi böyle keder’ demezler" diyerek bitirdi. Türkyılmaz'ın eleştirilerine cevap veren Ekrem İammoğlu ise "Türkiye'nin en büyük ayıbı ve sıkıntısı siyasi parti bağımlılığı ve partizanlıktır. Talimatla bazı işleri yapma bağımlılığı birçok şeyin önünü tıkamaktır" diye konuştu.

39 belediye başkanımız var
İstanbul'un 39 ilçe belediye başkanına duyduğu saygıyı her yerde taşıyacağını ifade eden Ekrem İmamoğlu, "Meydanlarda '25 belediye başkanımız var' diyerek tanımlar yapanların yerine tam aksine '39 belediye başkanımız var' diyen biriyim. Şu anda da aynı yoldayım. 39 belediye başkanımızı davet ettiğim toplantıya herkesin katılmasını isterdim. 16 belediye başkanı katılacağını bildirmişlerdi. Ama neden katılmadıkları konusunda hiçbir dönüş olmadı. Ben İstanbul'da bütün kederleri bitirmek için yemin etmiş bir belediye başkanıyım" ifadelerini kullandı.

Nedir bu 2 gün takıntınız!
Meclisi toplanma gün sayısı hakkında açıklamada bulunan İmamoğlu, "Nedir bu iki gün takıldınız anlamış değilim. Meclis 2 günde biter. Bilemediniz 3 gün olur. Saat 14'te denilen toplantı bazen 16-17'de başlıyor. Komisyonların önü bir lobiye dönüşmemeli. Öyle ki komisyonlarda zaman sıkıntısı yok" dedi. İBB Meclisi'nin bir müzakere yeri olduğunu söyleyen İmamoğlu, "2 gün yetmedi 3 gün olsun. Yetmedi 5 güne kadar yolu var hepsi kullanılsın. Bu konuyu TBMM'ye taşımaya gerek yok. Birisi çıkmış, sanırım sınıf arkadaşım, ‘Ekrem’ diyor. Yaşı itibari ile sınıf arkadaşım da değil. Gerekirse 5 gün toplanırız, ama illa ki 5 gün değil. Ben anlıyorum ne demek istediğinizi. Ben 5 gün de gelirim buraya sorun değil. Hiçbir şekilde meclisin demokrat ruhuna zarar getirecek bir davranışta bulunmayız. Dolayısıyla bundan sonra ki süreçte de eksiksiz, demokrat çok daha güzel olacak bir dönemi İstanbul'a yaşatmak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Tevfik canlı yayını çok sevdi
Ekrem İmamoğlu’nun ardından söz alarak belediye başkanlarına yapılan daveti eleştiren Tevfik Göksu ve komisyon toplantı odalarının önünün lobiye dönüştüğü iddiasını kabul etmedi. İmamoğlu ise "Tevfik bey bizim canlı yayını çok sevdi" diye başladığı konuşmasında belediye başkanlarına usule uygun olarak davet gönderildiğini söyledi. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 haziran seçimleri sonrası “25 belediye başkanım var” sözlerini de eleştirdi. Göksu’nun "Genel Başkanımız seçim değerlendirmesi yapıyordu. Türkiye'de ne kadar belediye başkanı varsa Cumhurbaşkanımızın belediye başkanıdır” sözleri karşısında İmamoğlu bu kez "Genel Başkanınızdan değil Cumhurbaşkanından bahsediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın '25 belediye başkanımız var' demesi bana göre yanlış. Çünkü 39 belediye başkanı var. Genel Başkanınız değil, ben Cumhurbaşkanı'ndan bahsediyorum. Ben 39 belediye başkanı ile istişare edecek bir toplantıyı yapma hakkına sahip değilim. Sadece İstanbul'un sorunlarını konuşacağımız bir toplantıya sizleri yaklaşık bir hafta önceden davet ettim. Daha önceden geleceğini bildiren 16 arkadaşımızın gelmemesini de anlayamıyorum" yanıtını verdi. Tartışmanın karşılıklı sürmesi sonrası İmamoğlu bir kez daha "Sizin genel başkanınız benim değil. Yanlış anlamaya devam ediyorsunuz" dedi.

Bu tablo sizin eseriniz
CHP Grubu'nun meclisten 2 milyar 225 milyon borçlanma talebi AK Parti tarafından kabul edilmedi. CHP'nin teklifi oy çokluğu ile reddedilirken AK Parti Grubu'nun 1 milyar 525 milyonluk borçlanma teklifi oy birliğiyle meclisten geçti. Borçlanma hakkında açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, "İBB'nin ihtiyacı 2 milyar 225 milyonun da çok üzerindedir. Komisyonun bu konuda biraz daha hassas olmasını isterdim. Tabi ki takdir meclisindir" dedi. CHP'li Tarık Balyalı ise geçtiğimiz dönemde talep edilenden çok daha fazla rakamların bu meclisten geçtiğini biliyoruz. AK Parti şunu söylemeye çalışıyor; 'biz bunu uygun gördük.' İstanbul'un 30 milyar borcu, 10 milyar cari açığı var. Bu belediyeyi biz bu noktaya getirmedik. Geçtiğimiz dönemde her şeyi borçlanarak yapmaya kalkmasaydınız borç limiti buraya gelmezdi. Sizin bıraktığını bir tablo var. Biz de inisiyatif kullanarak durumu düzeltmeye çalışıyoruz. Siz diyorsunuz ki İstanbul'da hizmet üretmeyin. Diyorsunuz ki verdiğimiz bu rakamla size bıraktığımız borçların faizini ödeyin" eleştirisinde bulundu.

Kaynak bulmak göreviniz
AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Akkuş ise vatandaşın mazeret istemediğini belirterek, "Kaynak oluşturmak sizlerin bizlerin görevi. En çok da sizin göreviniz. Belediyenin ihtiyacı olan miktarda borçlanma yetkisi verilmiştir" dedi. Bir diğer AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu da "Tarih tekerrürden ibarettir. Bugün burada CHP Grubu borçlanmanın faziletlerini anlattı" diye konuştu.

'HDP'ye de teşekkür et' polemiği

İstanbul’un trafik sorunu ile ilgili söz alan İYİ Partili Suat Sarı da konuşmasın Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ettikten sonra Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’e teşekkür etti. AK Parti sıralarından ‘HDP’ye de teşekkür et’ şeklinde laf atılması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. İmamoğlu AK Partili'li üyeleri, konuşmacının sözünü kesmemeleri konusunda uyardı. Sarı, trafik sorununun çözümü için sürücülerin eğitilmesi gerektiğine dikkat çekti. Formula 1 pistinin yıllardır çürümeye terk edildiğine dikkat çeken Sarı, eğitim için pistin kullanılabileceğini anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.