Riskli minareye hassas dokunuş

Riskli minareye hassas dokunuş
Büyükçekmece Nedim Erkan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin çatısına yapılan 9 metrelik minare, statik açıdan uygun olmadığı ve risk oluşturduğu gerekçesiyle yıkıldı. Belediye Başkanı Hasan Akgün, bu yıkımı değişik yorumlayanların çıkabileceğini belirterek, “Türk milli eğitim projelerinin içerisinde minareli okul yoktur” dedi

Büyükçekmece Mimarsinan Mahallesi E-5 Karayolu üzerinde yapılan imam hatip lisesinin çatısına proje harici yapılan minare, deprem ve fırtına gibi afetlerde can ve mal güvenliği açısından tehlike arz edeceği gerekçesiyle kaldırıldı. Büyükçekmece Belediyesi ekiplerince okulun çatısından sökülen minarenin Beykent Sanayi Sitesi içinde yaptırılan mescide monte edileceği öğrenildi. Belediyeden yapılan açıklamada  9 metrelik minarenin statik açıdan uygun olmadığı ve risk oluşturduğu için 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39’uncu maddesine istinaden kaldırıldığı açıklandı.

Caminin ne anlama geldiğini iyi bilirim
Kaldırılan minare hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Halkımızın da tepkisini çeken minarenin kaldırılmasını değişik yorumlayanlar olacaktır. Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Belediye Başkanı olarak caminin, minarenin ve okulun ne anlama geldiğini çok iyi bilirim” uyarısını yaptı. “Bugüne kadar 34 okul ve 26 adet cami yaptık. Camii yapılacaksa tabii ki onun minaresi olur” diyen Akgün, “Ama okul yapılacaksa, Türk milli eğitim projelerinin içerisinde minareli okul yoktur” ifadelerini kullandı.

Çatıya minare konulması akıl tutulmasıdırHasan Akgün, minarenin fırtınada, 
depremde çocukların hayatına mal olacağını savunarak, “Bu minarenin çatıya konulması akıl tutulmasıdır, kaldırılması da akıllıca bir iştir. Okulun içindeki mescit için milli eğitimden tarafımıza bir minare projesi gelirse İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz de gereğini yapacaktır” dedi. Gazetemize konuşan AK Parti İlçe Başkanı Murat Çelik ise bütün inşaatların projesine uygun yapılması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum