Sadece bir liram var!

Sadece bir liram var!
“Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var” paylaşımı yapan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli yaşamına son verdi. Ünli'nin intihar etmeden önce sosyal medya hesabından, "Gidecek yerim yok yaşanmaya değer bir hayatım da" paylaşımını yaptığı görüldü.

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli’den haber alamayan ailesi 2 gün önce polise kayıp ilanında bulunmuştu. Polis, üniversiteli genci bulmak için çalışma başlatmıştı. Önceki gün öğle saatlerinde Samatya Sahili’nde, kayalıkların üzerinde çanta gören çevredekiler durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çantanın iki gün önce hakkında kayıp başvurusunda bulunulan 20 yaşındaki İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrenicisi Sibel Ünli’ye ait olduğunu tespit etti. Denizde arama yapan polis ekipleri Ünli’nin cansız bedenine ulaştı. Kıyıya çıkarılan cenaze olay yeri incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Gidecek yerim yok
Sibe Ünli'nin, yaşamına son vermeden önce sosyal medya hesabından kahreden mesajlar paylaştığı görüldü. "kibele1903" adlı hesabı yönettiği belirtilen Sibel Ünli, “Gidecek yerim yok yaşanmaya değer bir hayatım da” diye yazdı. Sibel Ünli'nin sosyal medya hesabından yaptığı diğer paylaşımlarda da iş aradığı görüldü. Başka bir paylaşımında, "Bir liraya karnımı doyurabilir miyim enter. Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var. Bir lira kırk kuruşmuş" dediği görüldü. Yeni yıldan beklentisini de yine sosyal medya hesabından "iş bulmak" diye paylaşan Ünli'nin intiharı, sıra arkadaşlarını da yasa boğdu. Öte yandan, Sibel Ünli'nin, soru sorma platformu “Curious Cat” de kendisine “Eline 20 bin lira geçse ilk ne yaparsın?” sorusuna “KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) borcumu öderim” cevabını verdiği ortaya çıktı. Aynı platforma 12 gün önce neden hastaneye yattığını soran bir takipçisine ise “Majör Depresyon” şeklinde yanıt verdiği görüldü.

Öğrencilerden 3 öğün eylemi
İstanbul Üniversitesi öğrencileri, yaklaşık bir haftadır, yönetimin, günde üç öğün olan indirimli yemek hakkını bir öğüne düşürmesine ve dönem başında yapılan yemekhane zammına karşı mücadele ediyor. Ekonomik kriz koşullarında cüzi miktardaki parayla yaşam mücadelesi verdiklerini ve krizin faturasının öğrenci ve emekçilere kesilmesine karşı olduklarını söyleyen öğrencilere karşı polis cop kullanmış ve rektörlüğe dilekçe vermelerine engel olmuştu.

Genç öğretmen intihar etti
Bir diğer intihar haberi de Üsküdar'dan geldi. Üsküdar Belediyesi’nin herhangi bir gerekçe göstermeden işten çıkarttığı 150 personelden biri olan Recep Kılıçarslan, yaşadığı zorluklara dayanamayarak intihar etti. 32 yaşındaki evli ve bir çocuk babası öğretmenin intiharı, mesai arkadaşlarını derinden üzdü. Bir arkadaşı "İki hafta önce görüştüğümde 'dayanamıyorum' deyişi kulaklarımda, çıldırıyorum" dedi. Belediyeye bağlı Bilgi Evleri‘nde görev yapan öğretmen 32 yaşındaki Kılıçarslan’ın mesai arkadaşları yaşanan trajediye tepki gösterdi.

Kocaman bir aile yıkıldı
Evli ve yedi yaşında bir çocuk babası olan genç öğretmenin mesai arkadaşlarından Şeyma Çelik, sosyal medya hesabından, "Recep Kılıçarslan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Rabbim ailesine sabır versin. Mekanın cennet olsun. Böyle gitmemeliydin be Recep Hocam. Sebep olanlar nasıl hesap verecek? Sitemim büyük. Kocaman bir aile yıkıldı. Minik bir erkek çocuğu yetim kaldı. Çaresizce. Böyle olmamalıydı Recep Hocam. Nasıl vicdanları rahat mı? Neden korkayım, kimsiniz? Susmam! Korkmam yazarım. Yüreğim, çok kısa hayat. Böyle kolay değil, bedeli olmalı. Uyuyamıyorum, merhamet duygusunu kaybetmiş insanlara asla haklı çıkamazsın. İki hafta önce görüştüğümde ‘dayanamıyorum’ deyişi kulaklarımda, çıldırıyorum" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.