Sağ gösterdi sol vurdu

Sağ gösterdi sol vurdu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladığı Muharrem İnce önemli mesajlar verdi. “Bugün benim doğum günüm, sevaplarıyla, günahlarıyla 54 yılı geride bıraktım” diyen İnce, “Kendisini vatana, millete, bayrağa adayan çocuklarımızın ve milletimiz için çalışacağım” dedi

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’ndaki törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sahneye davet ederek adaylığını duyurduğu Muharrem İnce, "24 Haziran'da cumhurbaşkanı olacağım. AKP, MHP, HDP, Saadet Partisi, sağcı, solcu, Alevi, Sünni herkesin cumhurbaşkanı olacağım. Onun için 15 yaşındayken 1979 ana seçimlerinde sokaklara afiş asmaya çıkmış ve 39 yıl CHP'nin rozetini taşımış biri olarak tarafsız cumhurbaşkanı olacağım. Ve rozetimi size emanet ediyorum" dedi. Ardından da İnce, CHP rozetini çıkarıp, Kemal Kılıçdaroğlu'na verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu da, "Cumhurbaşkanı 80 milyonu kucaklamalı. 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağı için ona Türk Bayrağı rozeti takıyorum" diyerek İnce'nin yakasına Türk Bayrağı rozeti taktı.

Ne tecrübesi soruyorsun?
​Muharrem İnce hakkındaki eleştirileri anımsatarak, "Senin tecrüben yeter mi devlet yönetmeye' diyorlar. Ben 3 Kasım 2002'de milletvekili oldum. Sayın Erdoğan Mart 2003'te oldu. Ondan 5 ay kıdemliyim. Birlikte askere gitseydik örneğin ben çavuş olurdum, o onbaşı. Ne tecrübesi soruyorsun? 7 vekil var orada, 2003'ten beri aralıksız milletvekili. Grup Başkanvekilliği yapmışım, 16 yıl vekillik yapmışım. 1 Mart 2003 tezkeresinde oy kullanmış şerefli bir vekilim. Erdoğan milletvekili olduğu gün parmak izini kullanamadı. Arınç yardımcı oldu. Aşağılamak için demiyorum. Bir günlük vekilden başbakan yapmışsınız. 16 yıllık vekilden cumhurbaşkanı yapmayacaksınız öyle mi? 'İnce, diploman var mı' diyorsanız, 8 dönem transcriptli var. İstediğiniz zaman görün. Meydanlarda ekonomi, eğitim, tarım, siyaset konuşacağız diye düşünüyorum. Biz kavga edeceğiz, sana iftira atacağız, seni yıpratacağız, kavga edelim diyorlarsa, daniskasını yaparım, daniskasını. Tercihim birincisi. Siz bunu değil, diğerini yaparsanız, onu da yaparım. 'CHP'ye genel başkan olamadın' diyorlar, 'Cumhurbaşkanı mı olacaksın?' diyorlar. Erdoğan, Beyoğlu'na başkan olamadı, ama cumhurbaşkanı oldu. Milletvekili olamayan cumhurbaşkanı oluyor da ben niye cumhurbaşkanı olamıyor muşum?" diye sordu.

54 yaşını geride bıraktım
Dün adaylığı açıklanan İnce "Bugün benim doğum günüm" diyerek, "Derdimiz, 50 artı 1 alarak seçilmek. Bir derdimiz daha var, o da yönetmek. Yüzde yüzü tarafsız yönetmek görevimiz. Terör nereden gelirse gelsin, ister PKK, ister IŞİD, ister FETÖ en kararlı şekilde mücadele edeceğiz. Bu ülkeyi soyanlara, yetimin hakkını yiyenlere Allah'ın huzurunda söz veriyorum, sonuna kadar mücadele edeceğiz. 15 yaşındaydım, Diyarbakırlı Ahmet Arif'i tanıdığımda. Hayata sol pencereden bakmamı sağladı. O Diyarbakırlı Kürt Arif'ten etkilenen İnce olarak, 54 yaşında aynı heyecanı duyuyor ve yaşıyorum. Bir umudum sizde, sokakta, bakkalda. Bunu başaracağız. Türkiye'nin CHP'ye hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştı. Bugün benim doğum günüm, sevaplarıyla, günahlarıyla 54 yılı geride bıraktım. Kendisini vatana, millete, bayrağa adayan çocuklarımızın ve milletimiz için çalışacağım" dedi.

Geleceğimizi geri alacağız
Kılıçdaroğlu'ndan övgüyle bahseden Muharrem İnce, "Kendisini eleştirmiş, karşısında aday olmuş birisini cumhurbaşkanı göstermek her babayiğidin harcı değildir. Arayıp genel başkana ismimi verenlere de teşekkür ediyorum. Ayağa kalkmak, ışığı yakmak bizim işimizdir. Geleceğimizi geri alacağız, geleceğimizi geri alacağız, geleceğimizi geri alacağız. Bizim derdimiz kavga değil, sorun çözmek. AKP- FETÖ ortaklığı Türkiye'yi rotasından çıkarmıştır. Yargı emir komuta altındadır, ekonomi dış müdahalelere açıktır, Genelkurmay Başkanı hükümetin özel işleriyle meşguldür. Gençlerimiz, akıllı insanlarımız ülkeyi terk ediyor. Memleket yalan rüzgarıyla yönetiliyor. Dışı sıvasız evlerden ağıtlar yükseliyor, pasaportlarımızın Kapıkule'den ötede değeri yok" diye konuştu.

Dünürüne destek oldu
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar adaylık açıklaması sırasında kızının kayınbabası Muharrem İnce'yi yalnız bırakmadı. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salo'nun yapılan adaylık açıklamasına ve ilk Meclis'in önünde yapılan etkinliğe katılan Işıklar, "Büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş destanını yazan ilk Meclis'in önünden Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce'yi büyük yürüyüşüne uğurladık" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.