Savaşa hazırız

Savaşa hazırız
ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımları ve ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına çok sert tepki gösteren Erdoğan, “Son bir kaç haftadır yaşadığımız hadiseler hepimize şu gerçeği gösterdi; Türkiye ekonomide de bir kuşatmayla karşı karşıyadır. Devletlerin başarısının sırrı şayet barış istiyorlarsa savaşa hazır olmalarıdır. Ve biz hazırız, her şeyi göze aldık” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 10. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu. Burada ekonomiye değinen ve ABD Başkanı Donald Trump'ı sert bir dille eleştiren Erdoğan, “Son bir kaç haftadır yaşadığımız hadiseler hepimize şu gerçeği gösterdi; Türkiye ekonomide de bir kuşatmayla karşı karşıyadır. Gezi ile başlayan 17/25 Aralık'la devam eden 15 Temmuz'daki hain saldırıların bir müddet daha süreceği açıktır. Göreve geldiğimiz andan beri milletin emanetini namus bilip üzerine gölge düşürmedik. Terör örgütleri üzerinden kurulan oyunları kısa sürede deşifre edip önüne geçtik. Suriye'de terör koridoruna rıza göstermedik. Dünyada bir Dünya Ticaret Örgütü var. Atılan adımlara baktığınızda Dünya Ticaret Örgütü'nün umdeleriyle alakası var mı? Ülkeler bütün hesabını bunun üzerine kurdu. Buna göre adımlarını atıyor. Uluslar arasında güven diye bir şey kalır mı? İstediğin kadar başkan ol,  'Ben yaptım oldu' diyemezsin. Bir taraftan stratejik ortak olacaksın öbür taraftan ortağının ayağına kurşun sıkacaksın. Böyle bir şey kabullenilebilir mi? Bunlara eyvallah etmemiz mümkün değil. Bugün yaşadığımız hadisenin ne 2001, ne 2007 kriziyle alakası yoktur. Başka bir durumla karşı karşıyayız” diye konuştu.

İftiraları boşa çıkartacağız
“Hazine Bakanlığımız ile gereken adımları atıyoruz” diyen Erdoğan, “Bu saldırı karşısında gereken adımları atıyoruz, atmaya devam edeceğiz. Çeşitli planlarımız var. Bunun geldiği yerin ekonomik izahı olmadığı gibi biz, 'kur şöyle oldu, böyle oldu' demek suretiyle 'battık, bittik' böyle bir şey yok” ifadesini kullandı.

Erdoğan, “NATO müttefiki ödemiş bir devlete karşı böylesine düşmanca tavır içine girilmesinin hiçbir gerekçesi yoktur. Burada amaç Türkiye'nin iddialarından hedeflerinden hak ve arayışlarından vazgeçirmektir. Operasyonun gerçek hedefi budur. Bu saldırılarıdan milletimizin desteği ve birlik beraberliğiyle çıkmamız mümkün. Devletimize atılan itirafları boşa çıkartacağız. Bu doğrultuda seferberlik ruhuyla büyükelçilerimizi çalışmaya davet ediyorum. Her zaferimizin ardında milletimizin alın teri, kanı ve canı vardır” dedi.

Kimse bize dayatamaz
Konuşmasını sert bir uslupla sürdüren Erdoğan, “Adları, sanları, cüsseleri, kendilerine biçtikleri rol ne olursa olsun, küresel sistemin kabadayıları, bedeli kanla ödenmiş kazanımlarımıza hoyratça, destursuzca el uzatamaz. Hele hele sözüm ona hukuk namına hukuksuzlukları bize kimse dayatamaz. Bu oyunu hep beraber bozacağız. Ülkemize yönelik operasyonları hep birlikte hezimete uğratacağız. Küresel sistem kabadayıları bize el uzatamaz. Barışı sağlamanın yolu sözünün dinletmekten geçiyor. Devletlerin başarısının sırrı şayet barış istiyorlarsa savaşa hazır olmalarıdır. Ve biz hazırız, her şeyi göze aldık. Fırat Kalkanı'nda da Afrin'de de ortaya koyduk. Yarın da ortaya koyarız. Türkiye büyük ve önemli bir ülkedir. Bu anlayışla bölgesel oluşumlarla işbirliğimizi arttırmaya çalışacağız. 2023 hedeflerimizi için vitesi daha da yükselteceğiz. Özellikle dış ticaretimizin arttırılmasından büyükelçilerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Sizlere güveniyorum” ifadesini kullandı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.