Sayın Yıldırım'a güvenmiyorum!

Sayın Yıldırım'a güvenmiyorum!
Eşi ve çocukları ile birlikte Ankara’ya giderek Anıtkabir’i ziyaret eden Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’a vicdanen güveni kalmadığını, Anadolu Ajansı’nı ise yok saydığını söyledi. İBB’den de kendisine önemli ihbarlar geldiğini belirten İmamoğlu, “Şu iki günde dosya kaçıranlar odasını toplayanlar. Ben gelip tedbir almak istiyorum” dedi.

Kesinleşmeyen sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan seçilen Ekrem İmamoğlu, Ankara'ya gitti. Ankara'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapan İmamoğlu, Miraç kandilinin herkes için mübarek olması temennisinde bulunduu. Seçim sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan İmamoğlu, “Yüksek Seçim Kurulu şu anda benim güvendiğim tek kurum” açıklamasını yaptı.

Yıldırım’a güvenim kalmadı
“Benim sayın Yıldırım'a vicdanen güvenim kalmamıştır” diyen İmamoğlu, “Hala afişler asılıyor ve hala sandıklarla ilgili beyanlarda bulunuyor ve sosyal medya duyuruları yapılıyorsa çok yazık ve günah. Benim duyurum şudur; elimizde evraklar var. 16 milyon adına kararlıyım. Kimdir Ekrem İmamoğlu, kimdir Binali Yıldırım? Millettir önemli olan. Onlar adına kararlıyım. Sandık tutanakları sayın Yıldırım lehine sonuç verseydi, ben çıkıp 'hayırlı uğurlu olsun' derdim. Buradan Cumhuriyet Halk Partisi örgüt üyelerine, gönüllülere çağrı yapıyorum. Gitsinler, sükunetle ilçe seçim kurulları önlerinde tedbir almaya devam etsinler. 
İl Başkanlığımız, MYK üyeleri, milletvekillerimiz zaten yoğun bir şekilde süreci takip ediyorlar. Tek bir oyumuza sıkıntı getirmeyeceğiz" açıklamasını yaptı. 

AA’yı artık yok sayıyorum
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir sürü ihbar geldiğini sözlerine ekleyen İmamoğlu, "Şu iki günde dosya kaçıranlar odasını toplayanlar. Ben gelip tedbir almak istiyorum. İstanbullu'nun bir kuruşunun bile hesabını soracağım. Oradaki siyasi iradeyi, hiçbir İstanbul Büyükşehri Belediyesi'nin alın teri akıtan çalışanı dinlemesin" şeklinde konuştu. İmamoğlu, YSK'ye yapılan itirazlara ilişkin bir soruya da "Yüksek Seçim Kurulu'na güveniyorum. Bizi yanıltmayacak. Bu ülke büyük bir ülke, bu devlet büyük bir devlet, bu millet büyük bir millet" yanıtını verdi. Konuşmasında "Anadolu Ajansı'nı artık yok sayıyorum" diyen İmamoğlu, “Benim paramı alıp 
cebine koymasın. 82 milyonun parasını alıp cebine koymasın. Nasıl siyasi cümleler ettiğini biliyorum. Bir genel müdür; gitsin siyaset yapsın. Belki milletvekili olur, muhtar olur” ifadelerini kullandı.

İBB’den yalanlama geldi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nden, "dosya kaçırıldı" iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "31 Mart 2019'da Türkiye büyük bir demokrasi şöleni yaşamıştır. İstanbul'da YSK'nın belirlediği sürecin devam ettiği bilinmektedir. Fakat bu zaman zarfında, CHP adayının son açıklamalarında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni siyasete malzeme ettiği görülmektedir. 'Büyükşehir Belediyesi'nden dosya kaçırıldığı ihbarları geliyor' şeklindeki açıklaması tamamen iftiradır" denildi. "Akıllı Şehir Yönetim Modeli ile örnek olan İBB'nin dijital ortamda denetime açık uygulamaları dururken, 'doysa kaçırılıyor' şeklinde iftira atmak, basit ve komik bir algı operasyonudur" denilen açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi, İstanbullulara hizmet etme görevini aksatmadan sürdürmektedir. YSK'nın tüm takvimi tamamlanıp mazbata teslim anına kadarki süreçte de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gönülden çalışan tüm personeli kamu yönetimi bilinciyle görevlerini sürdürmektedir” ifadelerine yer verildi.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
İstanbul'da resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini önde tamamlayan Millet İttifakı'nın adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu, ailesiyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Eşi Dilek ve çocukları Semih, Mehmet Selim ve Beren İmamoğlu ile birlikte Anıtkabir'e gelen  İmamoğlu'na, CHP milletvekilleri ile birlikte çok sayıda partili ve vatandaş da eşlik etti. Beraberindeki kalabalık ile Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir'e giren Ekrem İmamoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra İmamoğlu, dua etti, ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Bugün manevi huzurunda, 1919 yılında başlattığınız Kuvayı Milliye ruhunun 100'üncü yılının içerisinde, aynı ruhla, 21'inci yüzyılda fikri hür, vicdanı hür nesiller olarak, akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul'a tüm tarihi birikimi, maneviyatını koruyarak, milli unsurlarından asla taviz vermeden hizmet edeceğime söz veriyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu." Ekrem İmamoğlu, daha sonra CHP Genel Merkezi'ne geçerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş’la bir araya geldi, halka hitap etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.