Seçim öncesi arsa polemiği

Seçim öncesi arsa polemiği
Necmi Kadıoğlu döneminde Esenyurt Üniversitesi'ne tahsis edilen 25 dönümlük arsanın yine Esenyurt Üniversitesi'ne satışının gündeme gelmesi CHP'lileri ayağa kaldırdı. Belediye Başakanı Ali Murat Alatepe ise ilgili arsanın üniversite alanı olduğunu belirterek satışının bu dönem gündeme gelmeyeceğini söyledi.

Esenyurt Belediyesi eski Başkanı Necmi Kadıoğlu döneminde mülkiyeti belediyeye ait 25 dönümlük arsa 25 yıllığına Esenyurt Üniversitesi'ne tahsis edildi. Aynı arsanın üniversiteye satışının gündeme gelmesine tepki gösteren CHP Belediye Meclis Grubu bir açıklama yayımlayarak, bu durumu 'skandal' olarak yorumladı. İlgili arsanın Kadıoğlu tarafından üniversiteye tahsis edildiğini belirten CHP'liler, aynı şahsın Esenyurt Üniversitesi mütevelli heyetinde olduğunu belirtti. CHP'liler tarafından yapılan açıklamada, “Sabık belediye başkanı kendisinin ortağı olduğu üniversiteye kamu malını bir anlamda peşkeş çekmiş. Sanki babalarının malını birilerine satacaklarmış. Biz grup olarak olayın takipcisiyiz” denildi..

ESENYURT İÇİN EN YARARLI OLAN SATILMASI
Damga'ya konuşan Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ise CHP'lilerin seçim öncesinde bu olayı siyaset malzemesi yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Bu arazi planlarda üniversite alanı olarak geçiyor. Buraya üniversite haricinde hiçbir şey yapılamaz” dedi. CHP'lilerin iddia ettiğinin aksine Necmi Kadıoğlu'nun üniversitenin onursal başkanı olduğunu ifade eden Alatepe, “Bu arsaya ya bir üniversite yaptıracaksınız, ya da satıp elde edilen gelirle Esenyurt'a hizmet edeceksiniz. Şu anda belediye için en yararlı olan satılmasıdır” diye konuştu. Görev süresinin dolmasına sadece 2 ay kaldığını hatırlatan Alatepe, “Bu süreçte gündeme gelmez. Bizden sonra ki iktidar gündeme getirip satışını gerçekleştirebilir” açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.