Seçimde skandal iddia: Kovidliler oy kullandı!

Seçimde skandal iddia: Kovidliler oy kullandı!
İstanbul Kantinciler Esnaf Odası'nın (İKEO) genel kurulunda büyük bir skandal yaşandı. Genel kurulda 30 oyla seçimi kaybeden Nihat Yüceur, mevcut yönetimin kovid hastalarına oy kullandırdığını iddia etti. Yüceur, genel kurulun divan başkanlığını yapan Tahir Özer'in de seçime gölge düşürdüğünü söyledi

İstanbul Kantinciler Esnaf Odası'nın, (İKEO) 16 Ocak günü Bayrampaşa'da genel kurulu gerçekleşti. 2 bin 120 delegesi bulunan İKEO'nun genel kurulunda bin 602 kişi oy kullandı. Oda başkanlığı için 3 aday yarıştı. Yeniden aday olan mevcut Başkan Vahap Osmanoğlu, kıran kırana geçen seçimde 784 oy alarak yeniden başkan seçildi. Bir diğer aday Nihat Yüceur ise 754 oy alarak kıl payı kaybetti. Ayhan Durmuş ise 64 delegenin desteğini aldı.


5 dakika söz verdiler!

Kongrenin ardından Damga'ya konuşan Nihat Yüceur, çok tartışılacak iddialar ortaya attı. Anti demokratik bir kongreyi geride bıraktıklarını dile getiren Yüceur, “Üyelerin reddetmesine rağmen mevcut Başkan Vahap Osmanoğlu'nun 20 dakikalık reklam videosu yayınlatıldı. Daha sonra ortaya çıktı ki Divan Başkanlığını yapan Tahir Özer ve Osmanoğlu altlı üstlü oturuyorlarmış” dedi. Divan Bakanı Özer'in kendilerine söz vermek istemediğini belirten Yüceur, “Israr ettikten sonra 5 dakika söz alabildik” açıklamasını yaptı.


 

Kimliksiz oy kullanıldı

Yüceur, seçime gölge düştüğünü de belirterek, “Kongreye katılamayan bazı üyelerin yerine oy kullandırıldığını tespit ettik. Bundan daha kötüsü kovidli olan bazı kişiler karantinada olması gerekirken kongreye gelerek oy kullandı” iddiasında bulundu. Yüceur, bazı kişilerin de kimlik kartı olmadan e devlet çıktısıyla oy kullandığını söyledi. Bütün bu olanlardan sonra Fatih İlçe Seçim Kurulu'na itiraz ettiklerini dile getiren Yüceur, “Pek bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Ama yine de hakkımızı arayacağız” ifadelerini kullandı. 

EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.