Sedye yerine pançoda taşındı: Askeri hastaneler yeniden açılmalı

Sedye yerine pançoda taşındı: Askeri hastaneler yeniden açılmalı
Damga'ya konuşan SAHİM-SEN Başkanı Özlem Tekin Akarken, 2016 yılında Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastanelerin tekrar açılmasını istedi. 22 Ekim'de Tunceli'de operasyon sırasında yaralanan Uzman Çavuş Burak Tortumlu'nun hastaneye yanlış yöntemlerle taşındığını ve bu nedenle şehit olduğunu savunan Akarken, “Helikopterin iniş yapacağı yerde ambulans ve sağlık ekibinin hazır olması gerekiyordu” dedi

26 Ağustos 2016 tarihinde çıkartılan kararnameyle TSK’ya ait toplamda 33 askeri hastane Sağlık Bakanlığı’na devredildi ve bu hastanelerde çalışan subay, astsubay ve sivil memurların özlük hakları ve konumları ise hâlihazırda çözüme kavuşturulmadı. Askeri hastanelerin kapatılmasının askeri sağlık sistemini sekteye uğrattığını belirten Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Başkanı Özlem Akarken, “Bugün gelinen noktada maalesef ki askeri sağlık sistemimiz çökme noktasına geldi. Bundan 5 sene önce sorgusuz sualsiz hastanelerin kapatılması askeri tedavinin doğru yöntemlerle ve zamanında yapılamamasına sebep oldu” dedi.


AMBULANS VE SAĞLIK EKİBİ HAZIR OLMALIYDI

22 Ekim tarihinde Tunceli’de operasyon sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Burak Tortumlu’ya değinen Özlem Akarken, “Şehidimiz doğru olmayan yöntemlerle hastaneye taşındı. Helikopterin iniş yapacağı yerde ambulans ve sağlık ekibinin hazır olması gerekiyordu” ifadelerini kullandı. Hastanelerde ambulans olmadığını ve ambulans ihtiyacının 112 Acil tarafından karşılandığını belirten Akarken, “En yüksek randımanla çalışan askeri hastanelerimiz yıllar önce sorgusuz sualsiz kapatıldı. Bu tür acı haberleri duymamak adına askeri anlamda uzmanlaşmış hastanelere ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.