Sendika savaşları

Sendika savaşları
Türk Eğitim Sen Arnavutköy şube Başkanı Hüseyin Özaktı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ'a sahip çıktı. Dağ'ı hedef alan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Erdoğan'a tepki gösteren Özaktı, "İlçemizde ilk defa bu mülakat döneminde kısmen adaletle davranıldığına şahit olduk. Bu durum bir sendikanın oldukça zoruna gitmiş” dedi. Özaktı ayrıca Erdoğan'ın adalet anlayışını, “Sen kenara çekil, ilçeyi biz yöneteceğiz” olduğunu savundu.

Eğitim Bir-Sen Arnavutköy Şube Müdürü Muammer Erdoğan’ın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ'ı hedef alan açıklamalarına Türk Eğitim Sen Arnavutköy İlçe Başkanı Hüseyin Özaktı tepki gösterdi. Mehmet Dağ'ı üyelerine mobing yapmakla suçlayan Erdoğan'a cevap veren Özaktı, Dağ'ın adil bir yönetim sergilediğini belirterek, “Türk Eğitim-Sen  ilçe yönetimi olarak, ilk defa bu mülakat döneminde kısmen adaletle davranıldığına şahit olduk. Bu durum bir sendikanın oldukça zoruna gitmiş gibi görünüyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi yönetici mülakatlarında listelerin, yandaş sendikalar tarafından ilçe müdürlerini hiçe sayarak nasıl hazırlandığını, ortalarda nasıl gezdiğini herkes bilmektedir. Öyle ya da böyle tam da bu sene bu olay ilçemizde ilk defa kısmen objektif yapılmışken, malum sendika, ilçede tüm istekleri gerçekleşmediği için ilçe milli eğitim müdürüne ateş püskürüyor” dedi.

Herkes haddini bilmeli
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ ile görüşmelerinin resmi olduğunu, çok iyi tanımadığını sözlerine ekleyen Özaktı, "Çoğu uygulamalarına da çok katılmayız. Hatta uygulamalarına karşı üyelerimizle beraber eylemler de yaptığımız oldu. Eğitim Bir Sen'in tehdidinden, bizimle resim bile paylaşmaktan çekinenlerdendir. Ancak bizler devlet adabına uygun olarak görüşmekten kaçınmadık. İlçe müdürü devlet temsil noktasında ne bizim ne de başka sendikanın emir eri olamaz, olmamalıdır. Her zaman bunu savunduk, bunu söyledik. Etki altında bırakılarak sendikanın emir eri haline getirilmesine şiddetle karsıyız. Herkes hakkını ve haddini bilmelidir. Mobbing yaparak istediğimi yapmazsan seni itibarsızlaştırırız tehdidi asla kabul edilemez" tepkisini gösterdi.

Baskıyı onlar yapıyor
Yandaş sendika tarafından kendilerine uygulanan mobbingten dolayı okul müdürlerinin, kendi amirleri olan İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün odasına bile girip çıkmaktan çekindiğini dile getiren Özaktı, "Yine bu sendika tarafından okullara yerleştirilen bazı okul müdürleri okullarda öğretmenleri odalarına çağırıp sıkıştırmakta, yaptığımız üyelerin dilekçelerini baskıyla geri çektirmektedir. Doğruya doğru, yanlışa yanlış dediğin sürece ciddiye alınır, itibar görürsün. İlçe Müdürü son birkaç yıldır devlet adamı gibi davranmaya çalışmış, Eğitim Bir Sen'i kendi masasına oturtmamış, sadece yandaşa değil, toplumun her kesimine hitap etmeye çalışmıştır. En azından bunu yapmaya çalışmıştır. Gel gelelim bu durum yandaş sendikayı rahatsız etmiş, adaletle hükmedilmediği kanısına sokmuştur onları" ifadelerini kullandı.

Kime göre adalet?
"Neye göre adalet, kime göre adalet!" diye soran Hüseyin Özaktı, "Adalet anlayışları, sen kenara çekil, ilçeyi biz yöneteceğiz, bütün kararları biz vereceğiz, müdürleri biz seçeceğiz, hep bizim dediğimiz olacak, anlayışı olduğu için, ilçe müdürünün yetkiyi ele alması, tarafsız olması, en azından olmaya çalışması, bunlar için adaletsizlik olarak algılanmaktadır. Çünkü bunlar bu tür olaya ilk defa şahit oluyorlar. Düşünsenize yandaş sendika haksızlığa uğradığından, liyakatten ve mobbingten bahsediyor. Bunlara göre adalet 'sadece benim dediğim olacak' mantığıdır. Dedim ya İlçe müdürünü çok tanımam, madem ilçe müdürü yanlış adamdı, neden apar topar alıp buraya getirdiniz? Alındığında neden tekrar sahip çıktınız, demek ki olay ilçe müdürünün yanlışlığı falan değil, ilçeye sizleri müdahale ettirmemesidir" şeklinde açıklama yaptı. Etrafında dönen tartışmalar hakkında yorum yapmaktan çekinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ ise Benim bu konu ile ilgili basına hiçbir şekilde bir açıklama yapmam söz konusu değildir. Basın, önünde hiç kimse ile hiçbir konuyu tartışmam" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.