Şimdi de maaş tartışması!

Şimdi de maaş tartışması!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İBB hakkında yeni bir iddia ortaya attı. Soylu, "Bazı gazetecilere 15 bin lira, bazı gazetecilere her ay 30 bin lira maaş bağlamak sizi haklı çıkarmaz" dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “ Trol gibi davranmasın sayın Bakan, bakanlık yapsın” karşılığını verdi

Süleyman Soylu ve İmamoğlu arasında yeni bir polemik başladı. Soylu, katıldığı bir programda İBB'deki terörle iltisaklı oldukları belirtilen çalışanlar hakkında başlatılan teftişe ilişkin, “Her ay bazı gazetecilere 15 bin lira, bazılarına 30 bin lira, bazılarına başka şeyler vermek sizi haklı ve meşru kılmaz. Göreceğiz önümüzdeki günlerde. Teftiş yapılıyor. Bakalım neler çıkıyor? Kamu gücünü insanlar kendi siyasi ikballeri için kullanmazlar. Kamu gücü bu ülkenin, milletin geleceği için kullanılır" diye konuştu. Soylu, İBB'deki geçmiş döneme ait yolsuzluk dosyalarına da el konulmadığını söyledi. Özel teftişin sadece CHP'li belediyelere yapılmadığını belirten Soylu, 2021'de 6 AK Parti belediyenin de özel teftişe tabi tutulduğunu dile getirdi.


TROL GİBİ DAVRANMASIN BAKANLIK YAPSIN!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya anında cevap verdi. Soylu'nun bazı gazetecilere maaş verildiği yönündeki iddiasını değerlendiren İmamoğlu, "Trol gibi davranmasın sayın Bakan, bakanlık yapsın. İçişleri Bakanlığı'nı yapsın" tepkisini gösterdi. İBB'yi teftiş eden müfettişlerle ilgili bir sıkıntılarının olmadığını belirten İmamoğlu, “Bakanın bütün sözleri çelişkili. İçişleri Bakanı’nın tavrı bu olmamalı. Devletimiz adına, milletimiz adına büyük bir ayıbı sergiliyor” eleştirisinde bulundu. Soylu'nun, İBB'deki dosyalara el konulmadığı yönündeki açıklamasını da eleştiren İmamoğlu, “Bizim soruşturma açtığımız 35 dosyanın tamamına el koyarak süreci devralmışlardır. Niçin? Cevabını versin” çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.