Sorunlu açıklama!

Sorunlu açıklama!
2014 yılında 3 bin 150 TL’ye kiraladıkları makam aracını 4 yıl sonra 2 bin 107 TL’ye kiraladıklarını söylediler

‘Kırmızı ışıktan yolsuzluk çıktı’ başlıklı haberimizin ardından Arnavutköy Belediyesi tarafından yapılan ‘Zorunlu açıklama’ sorunlu çıktı. Tutarsızlıklarla dolu açıklamadaki  çelişkili ifadeler dikkat çekti

1 Ekim 2018 tarihli sayımızda yayımlanan “Kırmızı ışıktan yolsuzluk çıktı” başlıklı haberimizin ardından, Arnavutköy Belediyesi 'Zorunlu bir açıklama' yayımladı. Haberimizde, yakıtı Arnavutköy Belediyesince karşılanan Başkan Haşim Baltacı'nın makam aracının, oğlu Ali Ömer Baltacı tarafından kullanıldığı, bu sırada trafik cezası yediği ve cezayı ödemediği ortaya çıkarılmıştı. Haber sonrası belediye tarafından yapılan açıklamada çok sayıda tutarsızlık göze çarparken, konuyla ilgili birçok bilginin de yanlış verildiği görüldü.
 

Verdiği hiçbir bilgi birbirini tutmadı


1 Ekim 2018 tarihli sayımızda yayımlanan “Kırmızı ışıktan yolsuzluk çıktı” başlıklı haberimizin ardından, Arnavutköy Belediyesi 'Zorunlu bir açıklama' yayımladı. Haberimizde, yakıtı Arnavutköy Belediyesince karşılanan Başkan Haşim Baltacı'nın makam aracının, oğlu Ali Ömer Baltacı tarafından kullanıldığı, bu sırada trafik cezası yediği ve cezayı ödemediği ortaya çıkarılmıştı. Sonrasında sorunlu bir açıklama yapan Baltacı'nın çelişkili ifadeleri dikkat çekti.

arnavutköy belediyesi

Haber çıkınca cezayı ödediler


Açıklamada Başkan Baltacı'nın hastalandığı, bu nedenle aracın oğlu tarafından kullanıldığı, trafik cezası yediği ve cezayı ödediği belirtilirken işin aslının böyle olmadığı anlaşıldı. 27 Temmuz'da kesilen trafik cezasının 1 Ekim tarihli haberimizin hemen ardından 2 Ekim tarihinde gecikme faiziyle birlikte ödendiği ortaya çıktı. Ayrıca açıklamada makam aracına ödendiği belirtilen aylık kira bedelinin belediyenin açıklamalarıyla örtüşmediği görüldü.

Gecikme faiziyle ödedi


Açıklamada Başkan Baltacı'nın hastalandığı, bu nedenle aracın oğlu tarafından kullanıldığı, trafik cezası yediği ve cezayı ödediği belirtilirken işin aslının böyle olmadığı anlaşıldı. 27 Temmuz'da kesilen trafik cezasının 1 Ekim tarihli haberimizin hemen ardından 2 Ekim tarihinde gecikme faiziyle birlikte ödendiği ortaya çıktı. Açıklamada yer alan Başkan Baltacı'nın Ardeşen Belediyesi ziyareti ise kafalarda soru işareti bıraktı. Ziyaretle alakalı her iki belediyenin web sayfasında da herhangi bir fotoğraf yayımlanmaması kamuoyunda merak uyandırdı.

2016'da 3 bin 2017'de 2 bin!


Belediye tarafından yapılan açıklamada habere konu olan 2017 model Mercedes -Vito markalı makam aracının aylık kirasının 2 bin 107 TL olarak açıklanması da ayrı bir tutarsızlık olarak öne çıktı. 2016 yılında dönemin MHP'li Meclis Üyesi Muharrem Yaman'ın verdiği soru önergesine Belediye Başkanlığı'ndan verilen cevapla uyuşmayan açıklama, skandal olarak yorumlandı. Önergeye verilen cevapta, 2016 yılında makam aracının aylık kirası 3 bin 150 TL olarak belirtilmişken, yapılan zorunlu açıklamada 2018 yılında makam aracının aylık kirasının 2 bin 107 TL olduğu iddia edildi.

arnavutköy belediyesi

Ayda 100 bin TL artış olmuş


Bu arada Arnavutköy Belediyesi'nin 2014 yılının 8. ayında 28 aylığına araç kiralama hizmetini 6 milyon 494 bin 713 TL'ye aldığı, 2017 yılının 3. ayında çıkılan ihalede ise aynı hizmeti 29 aylığına 9 milyon 582 bin 630 TL'ye mal ettiği görüldü. Belediye, 2014-2016 yılları arasında aylık ulaşım bedeli olarak 231 bin 954 TL öderken, 2017 yılı 3. ayı itibariyle 330 bin 413 TL ödemeye başladı. Ulaşım giderlerinin aylık 100 bin TL artmasına rağmen, Haşim Baltacı'nın makam arabasına 2018 yılında 2 bin 107 TL aylık kira ödediğini belirtmesi inandırıcı bulunmadı. Ayrıca Mercedes -Vito araçların piyasada aylık kirasının 10-15 bin TL arasında olduğu öğrenildi. 

arnavutköy belediyesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.