Sosyal medyada Esenyurt'taki otopark tartışması 8 yıl öncenin tutanaklarına uzandı!

Sosyal medyada Esenyurt'taki otopark tartışması 8 yıl öncenin tutanaklarına uzandı!
AK Parti Esenyurt İlçe Teşkilatı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 2004-2019 yılları arasında 135 bin metrekare açık ve kapalı otopark yapıldığı belirtilerek, “Beceriksiz belediye yönetimi bu otoparkları Esenyurtlulara ücretli hale getirdi” denildi. Belediye kaynaklarından yapılan karşı açıklamada ise AK Parti’nin ücretsiz dediği Eskule Otoparkı'nın 2013 yılında alınan meclis kararı ile ücretli hale getirildiği belirtildi

Esenyurt Belediyesi, ilçede 6 adet yeni otoparkın hizmete açıldığını duyurdu. Bu duyurudan birkaç gün sonra resmi twitter hesabından bir paylaşım yapan AK Parti Esenyurt İlçe Teşkilatı, “Esenyurt'ta 2004-2019 yılları arasında 135 bin metrekare açık ve kapalı otopark yaptık.  Vatandaşlarımızın hizmetine ücretsiz sunduk. Beceriksiz belediye yönetimi bu otoparkları Esenyurtlulara ücretli hale getirdi. Esenyurt'a söz veriyoruz hizmetlerimiz kaldığı yerden devam edecektir” ifadelerine yer verdi. Paylaşıma Esenyurt Belediyesi’ne ait Eskule Otoparkı’ndan çekilmiş fotoğraflar ile ödemesi yapılmış bir otopark fişi de eklendi. 


2013 YILINDA OTOPARKLAR ÜCRETLİ OLMUŞ

AK Parti İlçe Teşkilatı'nın açıklamasının ardından 2013 yılı mart ayı meclis tutanakları gündeme geldi. Belediye kaynaklarından alınan bilgiye göre adı geçen meclis toplantısında dönemin AK Partili Esenyurt Belediyesi tarafından otoparklar ücretli hale getirilmiş. AK Partili meclis üyeleri Mustafa Akboğa, Ziya Özvatan, Ali Murat Alatepe ve İsmail Mutlu’dan oluşan Bütçe Komisyonu’nun teklifini görüşen Esenyurt Belediye Meclisi, hem otoparkta alınacak ücretleri hem de araç yıkama ücretlerini belirlemiş. Tutanaklarda ayrıca Eskule Otoparkı’ndan 8 yıl önce alınan ücretle şimdi alınan ücretin aynı olduğu ortaya çıktı.


ÜCRETLERE ZAM YAPILMADI

Yapılan paulaşımlarda mevcut belediye yönetiminin bugün Eskule Otoparkı’ndan aldığı ücret tarifesinin, 8 yıl önce belirlenen ücret tarifesi ile aynı olduğu görüldü. AK Parti döneminde 150 TL olan aylık abonelik ücretinin de zamlanmadığı ortaya çıktı.  


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.