Sözlü mülakat adaletli değil!

Sözlü mülakat adaletli değil!
Devlet kurumlarında çalışma ya da kurum içi yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında başarılı olan ancak sözlü mülakatlarda büyük haksızlığa uğrayan vatandaşlar olduğunu söyleyen CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, “Sözlü mülakatlar maalesef adaletli değil. Yazılı yükselme sınavında 84 puan almış bir çalışana sözlü sınavda 66 puan veriliyor ve eleniyor” diye konuştu

Devlet kurumlarında çalışma ya da kurum içi yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında başarılı olan binlerce vatandaşın sözlü mülakatla karşı karşıya kaldığına işaret eden Dr. Şevkin, “Devlet Demiryollarında daha önce yapılmış yazılı yükselme sınavında 84 puan almış bir çalışana sözlü sınavda 66 puan veriliyor ve eleniyor” diye konuştu. Yine aynı kurumun yazılı sınavında 60 puan almış bir çalışana 88 sözlü puanı verilerek görevde yükselmesinin sağlandığına dikkat çeken Dr. Şevkin, “80 yazılı sınavına karşılık 60 sözlü sınavı sonucuyla bir başka aday görevde yükselemiyor” dedi.

KADIN ÇALIŞANLARA İMKAN VERİLMİYOR

Atamalarda ve kurum içi sınavlarda başarılı olmalarına rağmen kadın çalışanların da tercih edilmediğini söyleyen Şevkin, engelli vatandaşların da sözlü mülakatta atanmasının imkansız hale geldiğini söyledi. Dr. Şevkin, “Vatandaşımız hele bir de kadın ve engelliyse hak ettikleri yere ulaşmalarına asla imkân tanınmıyor. Tüm bunların belgeleri bizde saklı. Türkiye'nin her yerinde bu liyakatsiz, yandaş atamalara son verin; hak edenin hakkını verin, hak yemeyin” diye konuştu. Milletvekili Şevkin gibi sözlü mülakatlara itiraz eden vatandaşlar da “Sırf iktidara yakın olmadığımız için sözlü mülakatlarda önümüz kesiliyor” ifadesini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.