Suçlu kim?

Suçlu kim?
İstanbul'da geçtiğimiz günlerde yağan yağmur ve ortaya çıkan taşkınların tartışması devam ediyor. Esenyurt Belediye Başzkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Geçmiş yıllarda yapılan yanlış uygulamalar yüzünden bu iş buraya kadar geldi” diyerek kendinden önceki yönetimi suçlarken, AK Parti kanadı CHP'li yönetimleri iş bilmezlikle suçladı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün de “Haramidere yatağını rant uğruna kimler değiştirdi?” diye sorarak eski yönetime yüklendi

Esenyurt'ta Haramidere taştı, mahalleler su altında kaldı. Esenyurt'ta yağışlardan toplam 18 mahalle etkilendi. Taşkınların ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şehir dışında olması sert eleştirilere neden oldu. CHP'li ilçe belediye başkanları ise sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, “İBB ile sürdürdüğümüz çalışmalar sayesinde yoğun yağışa rağmen kronik noktalarda hiçbir sorun yaşamadık” mesajını paylaştı. Yağıştan en fazla etkilenen Esenyurt'un Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da “Esenyurt’un önemli sorunlarından bir tanesi Haramidere’nin ıslah çalışması. Maalesef geçmiş yıllarda yanlış imalatlar, yanlış imar izinleri ve alt yapı yetersizliği yüzünden buraya kadar geldi” diye konuştu. Bozkurt, “Derenin ıslah edilmesi, geçmiş yıllarda yapılan yanlış imalatların düzeltilmesi lazım” dedi.


HARAMİDERE YATAĞINI RANT UĞRUNA KİMLER NASIL DEĞİŞTİRDİ?

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de tartışmaya dahil olarak su baskınlarıyla ilgili, “Bir kesim basın mensubu hemen faturayı bayram münasebetiyle il dışında olan İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na kesti. Benim de o kişilere sorum şu; Haramidere yatağını rant uğruna kimler nasıl değiştirdi? Değiştirilen Haramidere yataklarına 50-60-70 katlı binaları, beton yığınlarını kimler yaptı? Bu sorun bundan sonra da sürekli olarak devam edecektir. Esas sorulması gereken soru da Haramidere yatağını imara kimler açtı?” diye sordu. CHP'li yönetimi eleştiren AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer ise “Algı demek CHP demektir. CHP’li yöneticilerin öğrenemedikleri: Algı dünyası her zaman gerçek dünyanın gerisinde kalmaya mahkumdur. Bu şovlarla bu işler yürümez” eleştirisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.