Suriyeliler Esenyurt'u terk etmeye başladı

Suriyeliler Esenyurt'u terk etmeye başladı
Gazetemiz yazarı Mustafa Dolu'ya özel açıklamalarda bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ilçede 60 bin kayıtlı, 70 bin kayıtsız olmak üzere 130 bin Suriyeli olduğunu söyledi. Suriyelilerin, gün gün memleketlerine dönmeye başladığını da belirten Bozkurt, “Şu ana kadar 5 bin Suriyeliyi evlerine uğurladık. Bu sayı her geçen gün artıyor. Esenyurt'tan geriye doğru bir göç başladı” dedi

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yazarımız Mustafa Dolu’ya Esenyurt’u ve geleceğini anlattı. Bozkurt, Esenyurt’ta 60 bini kayıtlı 70 bin kayıtsız Suriyeli olduğunu da belirtti.Suriyeliler meselesinin Türkiye ve İstanbul'da olduğu gibi Esenyurt'ta da tartışıldığını kaydeden Bozkurt, bu durumun çevreye, sosyal yaşantıya ve asayiş yönüyle önemli huzursuzluklara sebep olduğunu belirtti. Başkan Bozkurt, “Kayıt altında olanlardan ziyade kayıt altında olmayan ve tam olarak nerede ne yaptıklarını bilmediğimiz 70 bin Suriyeli var. Bunların çoğu çocuk ve genç. Onların eğitimi ve rehabilite edilmeleri uzun zaman alıyor. Suriyelilerle ilgili İstanbul Valimizin aldığı kararın yerinde olduğunu, bu karar doğrultusunda kayıtsızları tespit ediyoruz. Kayıtlı olanlara yapılan yardımları bütçemiz imkanları el vermediği için kestik. Onları ikna etmek suretiyle memleketlerine gönderiyoruz” dedi.

Esenyurt’tan geriye göç başladı
Geçtiğimiz günlerde üç otobüsle Suriye’ye gönderilenlerle dahil bu zamana kadar Esenyert’tan 5 bin civarında Suriyeliyi gönderdiklerini belirten Bozkurt, Esenylurt’un önemli sorunlarının olduğunu ve çözüm için kollarını sıvadıklarını belirtti. Eğitim, çevre bakım ve temizliği, personel, işsizlik, Eğitim, uyuşturucu ile mücadele konularının ön sıralarda olduğunu belirten  Bozkurt, “Personeli rehabilte edip sorunlara hızlıca başlayacağız. Bu zaman alabilir. Diğer alanlarda ilgili kurumlarla da iş birliği yaparak çözümlüyoruz” diye konuştu.

Sorunları çözeceğiz
Vatandaşın en çok para talep ettiğini kaydeden Bozkurt, “Bizden en çok iş ve parasal yardım talep ediliyor. Biz açacağımız kurslarla kalifiye elaman yetiştirip meslek edindireceğiz. Bölgemiz ülke ekonomisinin yüzde yedisine sahip bu durumdan payımızı almaya çalışıyoruz. Bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının çalışma alanlarına göre elaman yetiştirerek işsizliğe çözüm buluyoruz. Kısa sürede üstesinden gelemeyeceğimiz bir durum kalmayacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.