Suriyeliler için insancıl politika

Suriyeliler için insancıl politika
Avcılar’da konuşan Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki Suriyeliler meselesine değindi. “İnsancıl olacağız, hümanist olacağız. Sorunu kalpten ele alacağız” diyen İmamoğlu, “Suriyelilerin durumunu çözmek için üzerimize düşeni yapacağız. Uluslar arası politikalarla da bu konunun desteklenmesini ve çözümü sağlayacağız” dedi.

Avcılar'da konuşan İmamoğlu, şehirdeki Suriyeliler hakkında konuştu. Suriyelilere ilişkin geliştirecekleri politikaları anlatan İmamoğlu, “Bizim insani duruşumuzu hümanist duruşumuzu kimse değiştiremez. Burada bulunan Suriyeli insanların çektiği sıkıntıları gözden geçireceğiz. Çocuk evlilikleri var, çocuklar sıkıntıda. Aile travmaları var. Biz hiç kimseyi başka bir yere koyamayız. Önce insan olarak kalbimizde taşıyacağız. Sorunların acil çözümü için çocuklara, kadınlara, ailelere destek olacağız. Bu hususlarla ilgili şu koca kenti yönetenlerin bugüne kadar hiç açıklaması olmadı” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIYIM
Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini istediklerini de anlatan İmamoğlu, “Yarın Suriyeli mültecilerin bu şehirdeki anlamı ne olmalıdır? Vatanlarına nasıl gitmeliler bu konuda öncü politikalar geliştireceğiz. Bu politikalar nezdinde Türkiye'nin üst seviye politikalarının oluşmasına yardımcı olacağız. Biz Suriyelilerin vatanlarına geri dönmesini istiyoruz. Vatanlarında özgürce yaşamaları için Uluslar arası platformlarda ülkemizin politikalar geliştirmesini sağlayacağız. Peki ama ben bütün bunları sizlere niye anlatıyorum biliyor musunuz? Çünkü ben artık büyükşehir belediye başkanıyım” diye konuştu.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.