Sürpriz bir görüşme

Sürpriz bir görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın cenaze töreninde 15-20 dakikalık sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. İkili yaptıkları görüşmede, İstanbul'a alınacak yeni toplu taşım araçları konusunda fikir birliğine vardı

13 Şubat'ta hayatını kaybeden eski İBB Başkanı Kadir Topbaş için 14 Şubat'ta düzenlenen cenaze töreni sonrasında Erdoğan ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Fatih Sultan Mehmet'in türbesinde birlikte dua edip, 15-20 dakika sohbet ettikleri öğrenildi.

“BEN CUMHURBAŞKANIMIZI KARŞILARIM”

Edinilen bilgiye göre İBB Başkanı İmamoğlu cenaze töreninin ardından dua etmek için Fatih Sultan Mehmet'in türbesine geçti. Dua ederken Cumhurbaşkanlığı korumaları Erdoğan'ın türbeye geleceğini ve pandemi nedeniyle alanı boşaltmaları gerektiğini söyleyerek İmamoğlu'ndan ricada bulundu. İmamoğlu da “Gelsin, ben cumhurbaşkanımızı karşılarım” dedi.

“İKİNİZ DE TRABZONLUSUNUZ ARANIZ İYİYDİ”

Erdoğan ve İmamoğlu’nun gerçekleştirdikleri kısa sohbette İmamoğlu'nun metrobüs hattına 300 yeni otobüs alımı için imza beklediklerini aktardığı ve borçlanma talepler ile ilgili de onay beklediklerini söylediği kaydedildi.

İmamoğlu, otobüs alımı konusunda Erdoğan'a şu ifadeleri kullandı; “Sizden para istiyor değilim. Ama borçlanma talebimiz var, belediyenin durumunu biliyorsunuz. Borçlanma talebimizi onaylamanızı bekliyoruz. İkincisi de 8 yıldır belediyeye otobüs alınmıyor. Otobüs alımı var lütfen bu konuda yardımcı olunuz.”

Erdoğan ve İmamoğlu konuşurken yanlarına Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'ın geldiği ve esprili bir sohbet gerçekleştirildiği öğrenildi. Erdoğan'ın belediye başkanlarına “aranız iyi mi?” diye sorduğu, Turan'ın “Birlikte çalışıyoruz”, İmamoğlu'nun “omuz omuza çalışıyoruz” diye yanıt verdiği belirtildi. Erdoğan'ın da “Tabi aranız iyi olacak ikiniz de Trabzonlusunuz” diye espri yaptığı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.