Sus payı!

Sus payı!
Aralarında CHP’li 13 ismin de bulunduğu 45 belediye meclis üyesine devlet bütçesinden verilecek akıllı cep telefonlarının “Sus payı” anlamına geldiğini söyleyen Gökmen, “Telefonu hangi CHP’li kabul ederse, partiden atılmayı da göze alsın” uyarısını yaptı

Esenyurt gündemine bomba gibi düşen “Cep telefon ihalesine” CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen’den, başka bir gündem konusu yaratacak şekilde sert tepki geldi. Esenyurt’un kaynaklarının çarçur edildiğinden bahseden Gökmen, “Üzüntü verici bir durum. Halkın parasıyla meclis üyelerine akıllı cep telefonu dağıtılacak olması asla kabul edilemez” diye konuştu.

Grup odası bile verilmedi
Belediyede CHP’grubunun toplantı yapacağı bir grup odasının dahi kendilerine tahsis edilmediğinin altını çizen CHP İlçe Başkanı Ali Gökmen, “AKP’li belediye başkanının çile çektirdiği Esenyurt halkının parasını, halka hizmet olarak geri dönüştürmek yerine meclis üyelerine telefon dağıtmasını ‘Sus payı’ olarak değerlendiriyorum” dedi.

Hiçbirimizin haberi yok
Gökmen, ayrıca, en sert mesajı da partili meclis üyelerine gönderdi. 13 CHP’li meclis üyesinden hiçbirisinin bu telefonları almasının mümkün olmayacağından bahseden İlçe Başkanı, “Belediye meclis üyelerine cep telefonu alımı için ihaleye çıkıldığından bile haberimiz yoktu. Öyle sanıyorum ki arkadaşlarımın da bu konuda bilgisi yok. Ancak çok net söyleyebilirim ki partimizden hiç kimse o telefonları kabul etmeyecek. Şayet alan olursa, o meclis üyemiz, CHP’den atılmayı göze almış demektir” ikazıyla parti içi disiplin soruşturması başlatacağı sinyalini verdi.

İhale iptal edilebilir
Esenyurt Belediyesi’nin Türkiye’de örneği görülmemiş bir metotla belediye bütçesinden satın alacağı son model akıllı cep telefonlarını 45 meclis üyesine hediye etmek için ‘Açık İhale” usulüne yönelmesini Damga Gazetesi ortaya çıkardıktan sonra, konuyla ilgili görüş belirten CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, rahatsızlık yaratan bu gelişmenin, halkın vicdanında olumlu bir şekilde yer bulmayacağını kaydetti. İlçenin, AK Partili meclis üyelerinin hediye cep telefonlarını kabul edip etmeyeceği ise önümüzdeki günlerde netleşecek. Skandal gelişmeye tepki duyulmasının ardından, perşembe günü yapılacak kıyak cep telefon ihalesinin iptali de alternatif seçenekler arasında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.