Susun artık!

Susun artık!
6 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğini savunan, “Kadın dayak yiyorsa şükretsin” diyen, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'a Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz sahip çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert tepki gösterdiği Yıldız hakkında ise soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğini savunan, 'kadın dayak yiyorsa şükretsin" diyen, baharat, et, kakao ketçap gibi gıdaların 'şehvet uyandırıcı şeyler olduğunu' iddia eden Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'a tepki gösterdi ve Diyanet'e bu tür konularda hassasiyet göstermesi için talimat verdi. Erdoğan'ın tepkisinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Yıldız hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan soruşturma başlattı. MHP Lideri Devlet Bahçeli de son dönemde dini konularda skandal sözlere imza atanları eleştirirken ‘sapıklar’, ‘ahlaksızlar’ kelimelerini kullanmıştı. Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise "Nurettin Yıldız yeni dönemin Fetullah Gülen’idir" tepkisini göstermişti.

İncelemeye alındı
İnfial yaratan açıklamalarının ardından Nurettin Yıldız'a Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz sosyal medya hesabından destek verdi. "Hocamızı itibarsızlaştırmak için çırpınıp durmaktalar. Altın paslanmaz. Altına çamur atmakla kıymeti düşmez" ifadelerini kullanan Yılmaz kısa bir süre sonra paylaşımlarını silmek zorunda kaldı. Gazetemize açıklama yapan Yılmaz, "Benim ki iyi niyetli bir girişimdi" diyerek kendini savundu. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ise Yılmaz hakkında inceleme başlatıldığını, paylaşımında suç unsuru bulunması durumunda idari soruşturma başlatılacağının bilgisini verdi.

Öve öve bitiremedi
Kişisel tweter hesabından açıklama yapan ve Yıldız'a sahip çıkan Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, "Hiçbir şey hakikatten daha acı verici değil. Nureddin Yıldız, hocamız her daim hakkı ve hakikati Allah’ın rızasını kazanma gayreti ile söyledi. Dininden geçinmedi. Bidat ve hurafelere itibar etmedi. Tevhidi, ümmet olma bilincini ve cihad şuurunu anlattı. Son zamanlarda binlerce genç pusulasını kaybetmiş savrulurken Nurettin Yıldız hocamız, umudu kaybetmemeyi, ilmi-irfanı, ibadet ciddiyetini anlattı. Siyonizmin tuzaklarını anlattı. Dünyevileşme tuzağına karşı uyardı. Davamızdan vazgeçmemeyi öğütledi. Şeytanlar ise  kudurdular. Şeytan bu kez profosörlerini devreye soktu.  Ömrünü islama hizmete adamış Nurettin Yıldız hocamızı itibarsızlaştırmak için çırpınıp durmaktalar. Altın paslanmaz. Altına çamur atmakla kıymeti düşmez.
Hak gelecek ve batıl yok olacak. Bize düşen  Allah için çok ama çok çalışmaktır" ifadelerini kullandı.

Soruşturma başlatıldı
Kadınlara  yönelik yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan soruşturma başlatıldı. Nurettin Yıldız'ın kadınlara yönelik, "Allah vur dediyse vardır bir hikmet” sözleri tepki çekmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca kadınların dövülmesine yönelik açıklamalar yapan Nurettin Yıldız hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla resen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Kendilerine göre içtihatta bulunuyorlar
Nurettin Yıldız'a birçok kez tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak yaptığı açıklamada, "Son günlerde bakıyorsunuz. Din adamı olarak ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup, dinimizde yeri olmayan bazı kendine göre içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Anlamak mümkün değil. Yani bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada zamanda yaşıyorlar. Çünkü İslamın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. İslamın hükümlerinin güncellenmesi vardır. Siz islamı 14 – 15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız. Böyle bir şey yok. Onun için de bugün İslam’ın uygulanması yer zaman koşullar her şeyiyle o da değişiyor. İslam’ın güzelliği burada zaten" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.